Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «В столичних медзакладах сьогодні є вже 400 апаратів ШВЛ. А в Олександрівській лікарні підготували ще один корпус для прийому хворих на коронавірус»

24 квітня 2020 року, 12:21

У медичних закладах столиці, де приймають хворих на коронавірус, сьогодні є вже 400 апаратів штучної вентиляції легень. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Також Віталій Кличко повідомив, що в Олександрівській лікарні підготували ще один корпус, де зможуть лікувати хворих на коронавірус.

«Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих на коронавірус. І сьогодні інфекційне відділення там майже заповнене. Бо, на жаль, кількість хворих зростає. Але в Олександрівській підготували ще один корпус, де зможуть розміщувати хворих на коронавірус. Це ще до 100 ліжок. Але ми з самого початку говорили, що місто готується до різних сценаріїв. У Києві на сьогодні визначено вже 14 медзакладів першої та другої хвилі для прийому хворих на коронавірус. Загалом це понад 1700 ліжок, де можна розмістити хворих на коронавірус. У випадку поганого сценарію місто може розгорнути до 7 тисяч ліжок. Але, я сподіваюся, до цього не дійде», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що в  медзакладах міста, де приймають хворих на коронавірус, сьогодні є вже 400 апаратів ШВЛ.

Він також подякував меценатам, які днями передали медикам Олександрівської лікарні портативну ізольовану  палату.

«Це – герметична капсула, що має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє медикам робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом у межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]