Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: В столиці від коронавірусу помирає більше чоловіків, ніж жінок. Найвища смертність серед людей за 65 років

21 грудня 2020 року, 12:18

У столиці від коронавірусу помирає більше чоловіків, ніж жінок. Найвища смертність серед людей за 65 років. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Люди, старші за 65 років, – це головна група ризику. Така ситуація спостерігається в усьому світі. Саме серед літніх людей – найвищий відсоток летальних випадків від ускладнень хвороби. Бо в них, у багатьох, – хронічні хвороби серця, легень, цукровий діабет. Тому вірус викликає ускладнення. Важко переносять коронавірус і ті молоді люди, які мають такі ж проблеми зі здоров’ям. Що стосується смертності від коронавірусу, то в Києві помирають більше чоловіків. Із 1723-ох летальних випадків від початку пандемії в столиці – 952 чоловіки і 771 жінка», - повідомив Віталій Кличко.

За його словами, лікарі зазначають, що серед тих, у кого виникають ускладнення, – і хворі, які пізно звертаються за медичною допомогою. Тому медики наголошують, що при перших же симптомах вірусу потрібно одразу звертатися до свого сімейного лікаря. Який опитує пацієнта і, за наявності симптомів Covid-19, направляє до нього мобільну бригаду, що візьме зразки на ПЛР-тест. 

«А в нас, на жаль, багато випадків, коли люди тиждень займаються самолікуванням. І самі призначають собі препарати, що можуть ускладнити хворобу. Зокрема, й антибіотики. Але лікарі наголошують, що антибіотики не допомагають при лікуванні COVID-19. Бо це – вірусна інфекція. А вірусну пневмонію лікують не так, як бактеріальну. Ухвалюючи рішення про призначення антибіотиків хворому на коронавірус, лікар має врахувати стан пацієнта та результати специфічних аналізів крові. Антибіотик «про всяк випадок» при COVID-19 – небезпечний! Слід пам’ятати про це», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]