Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Велосипед стане найпопулярнішим видом транспорту у Києві»

29 квітня 2016 року, 9:29

Я впевнений, що з часом ми дійдемо до того, що велосипед стане найпопулярнішим видом транспорту у Києві. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю «5 каналу».

«Ми бачимо, що в центрі міста великі затори, і на велосипеді пересуватися набагато швидше. У багатьох європейських містах мешканці віддають перевагу велосипеду і кажуть: «Для чого нам купувати машину і платити потім за пальне, паркову тощо. Я впевнений, що ми прийдемо до того, що велосипед стане в Києві найпопулярнішим видом транспорту», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що це неможливо без створення належної інфраструктури. Саме тому столична влада планує протягом наступних кількох років відкрити 600 км велодоріжок у всьому Києві.

«Ми розробили план-схему 600 кілометрів велодоріжок у місті Києві, яка буде реалізована в наступні роки. Зараз розглядаємо можливість, щоб облаштувати велодоріжки і в центрі міста. До кінця року плануємо відкрити ще кілька велодоріжок. Одна з них – від Оболоні до центру міста. Розраховую, що невдовзі будуть відкриті доріжки і на Подолі», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]