Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Відділення столичних лікарень, що приймають хворих на COVID-19, заповнені майже на 47 відсотків (+відео)

13 жовтня 2021 року, 11:27

Відділення столичних лікарень, що приймають хворих на COVID-19, заповнені майже на 47 відсотків. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Ситуація із розповсюдженням коронавірусу в столиці і в Україні загалом стрімко погіршується. Сьогодні відділення столичних лікарень, що приймають хворих на COVID-19, заповнені майже на 47 відсотків. Щодня одна з опорних лікарень – Олександрівська, приймає понад 50 нових пацієнтів. А загалом в місті госпіталізують вже понад 300 хворих щодоби. Лікарі стверджують, що вірус став більш агресивним. Також набагато більше почало хворіти дітей», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що на стаціонарному лікуванні в Києві, з підтвердженим діагнозом COVID-19, перебувають 1837 пацієнтів. 1297 із них – у важкому стані. 30 хворих підключені до апарату штучної вентиляції легень. Ще 155 пацієнтів – на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 1512 хворих.

«Також інфекціоністи підкреслюють, що понад 95 відсотків людей, які потрапляють у лікарню з коронавірусом, – не щеплені. До того ж, у невакцинованих хворих частіше трапляються ускладнення внаслідок хвороби», – зазначив Віталій Кличко.

Він також оприлюднив відеокоментар лікаря-інфекціоніста Олександрівської лікарні Віктора Авранчука, який працює з хворими на коронавірус.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]