Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив нову школу в Солом’янському районі столиці (+фото, відео)

01 вересня 2021 року, 11:40

Мер Києва Віталій Кличко у День знань відкрив нову, сучасну, енергоефективну школу № 22 в Солом’янському районі столиці. Разом із Віталієм Кличком у церемонії відкриття нового навчального закладу взяла участь заступниця міністра освіти Світлана Даниленко.

«Сьогодні у нас справжнє свято. Адже діти Солом’янки отримали ще одну нову сучасну школу! І це – десята з таких нових, європейських шкіл, які ми відкрили протягом останніх кількох років. Тут, на місці старого дитячого садочку, в приміщенні якого протягом 20 років були змушені навчатися діти, ми збудували новий навчальний заклад!» – зазначив мер Києва.

Школа – триповерхова та розрахована на 720 учнів. І має всі необхідні, комфортні приміщення. Це – перша школа у Солом’янському районі, де втілили сучасну енергонезалежну систему, щоб опалювати будівлю та нагрівати воду завдяки ґрунтовим тепловим насосам. У приміщенні, окрім навчальних класів, облаштували гардеробну, медичний блок, читальний, спортивний та хореографічний зали. Має школа ліфти та пандуси для комфорту маломобільних груп населення. А також сучасні спортивні майданчики.

«Місто змінюється. І ви всі це бачите. Ми будуємо і ремонтуємо школи та садки, лікарні, парки та сквери, дороги і мости. Зводимо нові туристичні об’єкти. Закуповуємо новий громадський транспорт. За кілька останніх років у Києві побудували 10 нових шкіл та збудували або капітально оновили 33 дитячих садочки. Влітку в кожному другому закладі освіти здійснили поточні або капітальні ремонти», – наголосив Віталій Кличко та додав, що на підготовку до нового навчального 2021-2022 року столиця виділила 1,8 млрд грн.

«Діти – це наше майбутнє! Саме тому ми робимо все можливе, щоби  діти навчалися, а вчителі працювали в комфортних умовах. Цього навчального року за парти в столичних школах сядуть понад 300 тисяч учнів. Із них 29 тисяч – першокласники. Я вітаю сьогодні і першачків, які відкриють світ знань у таких гарних умовах, і всіх школярів. А 11-класникам побажаю вдалого останнього року навчання та блискучих ЗНО. Вітаю також столичних педагогів і бажаю їм вдячних учнів. Та батьків – вам сил і терпіння теж!» – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, тільки цього року в Києві відкрили оновлений садочок в Оболонському районі. А до кінця року планують відкрити ще 3 дитячих садочки: два у Святошинському районі та один – у Дарницькому. Також цього року завершили прибудову до школи та продовжують надбудову додаткового поверху до ще однієї школи в Голосіївському районі.

 

Відкриття нової школи в Солом’янському районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]