Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав Чорнобильську зону: «Радіаційний фон в зоні відчуження нижчий за допустиму норму» (+фото, відео)

17 квітня 2020 року, 12:14

Радіаційний фон в зоні відчуження нижчий за допустиму норму і становить 0,12 мікрозівертів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції. Мер рано вранці відвідав зону відчуження, ознайомився із ситуацією там та поспілкувався із рятувальниками.

«Сьогодні рано вранці я поїхав у зону відчуження. Пожежі, що вчора там знову виникли, практично потушили. Вогнищ займання зараз немає. Є тління на деяких ділянках. Там продовжують працювати пожежно-рятувальні бригади. Зокрема, і з Києва. Фахівці моніторять ситуацію, авіація оперативно реагує на потенційні вогнища.  Радіаційний фон у зоні відчуження  нижчий за допустиму норму і становить 0,12 мікрозівертів», – повідомив Віталій Кличко.

Він також показав відео, відзняте вранці в зоні відчуження.

Мер підкреслив, що, за висновками рятувальників, значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження. А й пожеж у Київській області, в напрямку Житомира та в Житомирській області. Звідти зараз вітер несе дим на столицю. Також горить торф в Голосіївському районі Києва. Там зараз працюють рятувальники.

«Вчора містом пронеслася спочатку піщана буря, а потім опустився смог. Було багато різної інформації і коментарів щодо нових пожеж в Чорнобильській зоні. Та щодо підвищення радіаційного фону в столиці. Вночі – мити вулиці – виїхали спецавто «Київавтодору». У зв’язку із задимленістю в місті в ці дні ми збільшуємо маршрути і кількість поливо-миючої техніки на вулицях Києва», – зазначив Віталій Кличко.

Віталій Кличко перевірив ситуацію у зоні відчуження

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]