Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав фестиваль сучасних богатирів «Muromets Fest» та став свідком нового рекорду України

15 вересня 2018 року, 20:23

Мер Києва Віталій Кличко відвідав фестиваль сучасних богатирів «Muromets Fest», що відбувається сьогодні у столичному парку «Муромець». Віталій Кличко став свідком встановлення рекорду України з пересування чотирьох фур загальною вагою майже 32 тонни.

«Ми вперше проводимо в Києві фестиваль «Muromets Fest». І переконаний, що він стане великим щорічним заходом для сильних тілом і духом. Ми підтримуємо наших спортсменів, облаштовуємо і відкриваємо майданчики для масового спорту в столиці – в оновлених парках, дворах, в учбових закладах міста. Спорт – це здоров’я, впевненість у собі і багато позитивних емоцій. Тому дуже добре, що в нас є такий парк «Муромець» та екстрим-парк, де є можливість займатися різними видами спорту», – зазначив мер Києва. Він нагадав, що пам’ятник богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю встановлений у парку, першу чергу якого оновили цього літа. На місці нинішнього парку «Муромець» в ХІ-ХІІ столітті розташовувалася богатирська застава.

Під час відвідання фестивалю Віталій Кличко став свідком встановлення рекорду України з пересування чотирьох фур загальною вагою майже 32 тонни на відстань 20 метрів 30 сантиметрів. Рекорд встановив президент Федерації Стронгмену України Сергій Конюшок. Вага самого спортсмена всього 120 кілограмів.

Також мер Києва розпочав дружній футбольний зірковий матч між ФК «Маестро» та командою «Muromets Fest». Зокрема, в футбол зіграли міністр культури Євген Нищук, ведучі Андрій Джеджула та Анатолій Анатоліч.

У рамках фестивалю було встановлено рекорд України з піднімання ваги зубами. Так, український богатир Олег Тягнизуб підняв зубами вагу 165 кілограмів.

Разом з тим, на відвідувачів «Muromets Fest» чекали шоу бодібілдерів, турніри з дартсу, майстер-класи з боксу, тайського боксу, лучний турнір, тест-драйв машин на радіокеруванні, майстер-клас для дітей із самозахисту на вулиці.

Фестиваль «Muromets Fest» відбувається в Києві 15 вересня з 11:00 до 23:00 у парку «Муромець» (на Трухановому острові) на території «X-Park».

Нагадаємо, на початку серпня було відкрито скульптуру богатиря Іллі Муромця в парку «Муромець» та презентовано першу чергу оновленого парку. Планується, що реконструкція парку буде завершена у наступному році. 

Фестиваль «Muromets Fest 2018»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]