Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав одну з військових частин на Київщині та вручив бійцям державні нагороди й відзнаки Київського міського голови (+фото)

29 березня 2023 року, 16:47

Мер Києва Віталій Кличко відвідав полігон однієї з військових частин Національної гвардії України на Київщині та вручив бійцям державні нагороди та відзнаки Київського міського голови.

Військові цієї бригади захищали аеродром у Гостомелі та обороняли Рубіжне й Сєвєродонецьк на Луганщині. Сьогодні вони захищають Україну під Бахмутом на Донеччині. Про це Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

«Відвідав полігон однієї з військових частин Національної гвардії України на Київщині, де від початку повномасштабної війни комплексну бойову підготовку пройшли десятки тисяч наших захисників. Всі інструктори мають великий бойовий досвід і професійно навчають військовій справі нещодавно мобілізованих солдат. Від 24 лютого 2022 року саме ця бригада давала відсіч агресору на найгарячіших напрямках – захищала аеродром у Гостомелі та обороняла Рубіжне й Сєвєродонецьк на Луганщині. Сьогодні її бійці захищають Україну під Бахмутом на Донеччині. Серед тих, хто б’ється з ворогом на сході та півдні України, багато киян. Вони мужньо захищають державу, відстоюють нашу свободу і незалежність», – наголосив Віталій Кличко.

Із нагоди Дня Національної гвардії України, який відзначали нещодавно, мер столиці вручив бійцям державні нагороди – 14 орденів «За мужність» III ступеня та відзнаки Київського міського голови – 149 медалей «Честь. Слава. Держава».

Нагадаємо, від початку широкомасштабного вторгнення росії Київ не припиняє допомагати нашим військовим. За період війни цій частині, яку сьогодні відвідав мер, місто закупило і передало 2 тисячі шоломів, 1 тисячу плитоносок, 100 тепловізійних прицілів, 150 ремінно-поясних систем, 100 радіостанцій, системи Starlink.
Також столиця виділила кошти на придбання для бійців 2000 шоломів, 10 нічних коптерів Mavic і 600 батарей до них та на 150 одиниць приладів нічного бачення.
Передавали ми військовим і допомогу, яку Київ залучив від іноземних партнерів: генератори, каремати, спальники, тепловізори і аптечки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]