Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав Ситуаційний центр: «Ми маємо забезпечити правопорядок у столиці під час проведення фіналу Ліги чемпіонів» (+відео)

22 травня 2018 року, 12:04

Одне з головних завдань і правоохоронців, і міської влади – забезпечити правопорядок на вулицях столиці під час проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та допомогти гостям столиці у будь-якій ситуації. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки роботи Ситуаційного центру Національної поліції у місті Києві.

У центрі у режимі надзвичайної ситуації сьогодні спільно працюють представники поліції, Національної гвардії, СБУ, антитерористичного центру, Державної прикордонної служби, ДСНС, КМДА, медики та перекладачі. Особовий склад Головного управління Нацполіції у місті Києві вже переведений на посилений, цілодобовий режим роботи.

«Головне завдання роботи цього центру – забезпечити спокій та правопорядок на вулицях міста, допомогти гостям столиці у будь-якій ситуації. Тут інформацію одночасно отримують поліція, рятувальні служби, прикордонники, медики і міська влада. Завдяки цьому ми можемо оперативно реагувати на будь-яку ситуацію. Ухвалювати скоординовані рішення», – заявив мер столиці.

Протягом останніх тижнів у Ситуаційному центрі провели кілька навчань, під час яких відпрацьовували дії фахівців у різних ситуаціях. На екрани моніторів, які встановлені у приміщенні центру, виведено близько 6 тисяч відеокамер. Їх встановили у Києві в рамках програми «Безпечна столиця». Завдяки цим камерам можна онлайн спостерігати за ситуацією у місцях проведення масових заходів. А також отримувати картинку з автомобілів та дронів, які оснащені камерами спостереження. Також до Ситуаційного центру надходять всі повідомлення про злочини та інші події, які відбулися у столиці. Щоденно їх приймають та обробляють 17 операторів служби «102».

«Завдяки роботі центру вже було розкрито багато злочинів. З останніх випадків – нещодавно оперативно затримали зловмисників, які спаплюжили та намагалися поцупити частину скульптурної композиції на Поштовій площі», – підкреслив Віталій Кличко.

Під час відвідання центру Віталій Кличко також оглянув спецтехніку київської поліції, частину якої закупили за програмою «Безпечна столиця». Також мер подарував працівникам поліції велосипеди. Їх отримали 6 правоохоронців, які затримали зловмисників на Поштовій площі.

«Сьогодні, як і обіцяв, я передаю велотранспорт працівникам Подільського управління поліції, які безпосередньо затримали злочинців на Поштовій площі. Я ще раз вам дякую і усіляко підтримуватиму тих, хто забезпечує дотримання порядку у столиці, допомагає зберегти наше місто, його майно і об’єкти, що прикрашають Київ. Думаю, це непогана мотивація для роботи, і у весняно-літній сезон ці велосипеди будуть вам у нагоді», – звернувся до поліцейських Віталій Кличко.

Перевірка роботи Ситуаційного центру Національної поліції у місті Києві

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]