Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав Центральний залізничний вокзал столиці: За останніх три дні потягами на Західну Україну відправили понад 10 тисяч евакуйованих мешканців передмість Києва

12 березня 2022 року, 20:28

Мер Києва Віталій Кличко відвідав Центральний залізничний вокзал столиці, звідки відправляють потягами евакуйованих мешканців Бучі, Ірпеня, Ворзеля та Гостомеля, поспілкувався з людьми і розповів, як столичні служби допомагають в евакуації мешканців Київської області. Відео про це Віталій Кличко розмістив у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні відвідав Центральний залізничний вокзал столиці, звідки відправляють потягами евакуйованих мешканців Бучі, Ірпеня, Ворзеля та Гостомеля. Невеликих міст під Києвом, де сьогодні тривають бої. Столиця допомагає Київській області вивозити мирних мешканців, надає автобуси, доправляє людей на залізничний вокзал. За останніх три дні потягами на Західну Україну відправили понад 10 тисяч врятованих від вогню окупантів людей. Сьогодні на вокзал прибув і перший автобус із жінками та дітьми з Чернігова, де ворог буквально знищує місто. А завтра чекають на евакуйованих з населених пунктів Броварського напрямку», – написав Віталій Кличко.

Він також поспілкувався з людьми на вокзалі і зазначив, що, попри збентежений настрій, вони налаштовані, що невдовзі повернуться додому.

«Життя триває. Переконаний, що ці складні часи ми подолаємо. Настрій у людей, справді, не дуже добрий. Бо вони покинули свої домівки і зараз від’їжджають шукати нове місце для тимчасово проживання. Але, тим не менш, кожен з них переконаний, що повернеться додому. І вкрай важливо сьогодні допомагати тим, хто потребує допомоги», – зазначив Віталій Кличко.

Також мер подякував рятувальникам і транспортникам міста Києва, що допомагають мешканцям Київської області.

«Я дякую столичним рятувальникам, київським транспортникам, які допомагають визволяти з облоги і обстрілів мешканців Київської області. Дякую волонтерам, які, зокрема, годують людей на залізничному вокзалі, поки ті чекають на евакуаційні потяги. Дякую поліції, що підтримує правопорядок на вокзалі, працівникам залізниці, соціальним службам, які допомагають людям з інвалідністю виїхати потягами на Західну Україну. Дякую нашим Збройним силам, які героїчно боронять нашу землю! Разом вистоїмо! Слава Україні!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]