Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: У 2020 році Київ виділив 386 млн грн на боротьбу з коронавірусом та 1 млрд грн на доплати медикам

17 грудня 2020 року, 11:48

У 2020 році столиця виділила майже 386 млн грн із резервного фонду та бюджету міста на боротьбу з коронавірусом. Ще 1 млрд грн виділили на доплати медикам. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про результати роботи міської влади за 2020 рік.

«Місто, практично самотужки, робить усе можливе для боротьби із розповсюдженням вірусу та надання допомоги хворим. Загалом у Києві для прийому хворих на коронавірус у 29 медзакладах визначено понад 4,9 тисячі ліжок. Сьогодні хворих на коронавірус уже приймають 23 комунальних медичних заклади, де підготували 4 тисячі ліжок. Із них подачею кисню обладнані понад 2 тисячі ліжок. І ми продовжуємо збільшувати їх кількість», – додав він та зауважив, що до кінця року коштом міста та держбюджету киснем забезпечать 80% ліжок.

Щодо інших потужностей міста. На сьогодні в комунальних медзакладах столиці – понад 460 апаратів штучної вентиляції легень і понад 500 концентраторів кисню. А також 4 комунальні ПЛР-лабораторії та 54 апарати для проведення ІФА-досліджень.

«Нові ПЛР-лабораторії облаштуємо ще в чотирьох лікарнях. Місто їх замовило і найближчим часом чекає на поставку цього обладнання. А також збільшимо потужності двох діючих лабораторій. Загалом місто виділило майже 386 млн грн із резервного фонду та бюджету столиці на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, на придбання лікарських засобів, медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, закупівлю ПЛР та ІФА-тестів, кисневих концентраторів, капітальний ремонт системи киснепостачання. На доплати медикам столиця виділила цього року майже 1 мільярд гривень», – сказав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що криза, яку спричинила пандемія коронавірусу, дуже сильно б’є по бюджету столиці. Так, за оцінками економістів КМДА, бюджет столиці вже недоотримав близько 5 мільярдів гривень. Із них більша частина – 3 мільярда гривень – це ПДФО. Втім місто, наскільки це можливо, допомагає підприємцям у цій складній ситуації.

Ще навесні Київрада ухвалила рішення про символічну сплату пайової участі в розмірі 1 гривні для літніх та сезонних майданчиків кафе і ресторанів. А також – для бізнесу, що працює в засобах пересувної та сезонної торгівлі. Зменшили для бізнесу і вартість оренди комунального майна – на 50%.

Також місто компенсує підприємцям 99 відсотків від суми процентів за кредитними договорами, що укладені з банками-партнерами чи уповноваженими банками.

Також на початку карантину, спільно з Київським міським центром зайнятості, розроблена програма підтримки працівників малого та середнього бізнесу. А також – ФОПів. Це дозволило зберегти робочі місця понад 8 тисячам працівників.

«Ми продовжимо цю підтримку та пільги для бізнесу. Пакет пропозицій вже підготували і винесемо на ухвалення Київрадою. Ми розуміємо, що дуже важливо не допустити економічного колапсу, закриття бізнесу і підприємств», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]