Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: За 7 років у столиці оновили майже 540 парків та скверів  (+відео)

15 грудня 2021 року, 12:13

За 7 років у столиці оновили майже 540 парків та скверів. Тільки в 2021 році – 45 зелених зон. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про роботу міської влади за 2021 рік.

«Київ – це місто парків. Одне з найзеленіших міст Європи. Оновлення зелених зон та створення нових – у пріоритеті міської влади. Цього року ми оновили 45 парків та скверів. Загалом на капремонти та реконструкцію зелених зон цього року місто виділило понад 300 мільйонів гривень. Усього за 7 років в столиці оновили майже 540 парків та скверів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що з 2015-го року статус парку чи скверу в столиці отримали 527 зелених зон. Тільки цього року екологічна комісія Київради підтримала 40 ініціатив про створення нових парків та скверів загальною площею понад 180 га.

Зокрема, цього року завершили будівництво одного з найбільших парків лівого берегу – парку «Троєщина». Облаштували більшу частину фітнес-парку «Озеро Лебедине» на Позняках. Капітально оновили два сквери в центрі міста. На Володимирському проїзді – між Михайлівською та Софійською площами – та Литовський сквер – навпроти Софійського собору.

«Наступного року ми продовжимо робити місто гарнішим і зеленішим. Створювати комфортні умови для відпочинку в київських парках і скверах. Зокрема, плануємо масштабні роботи з капітального ремонту одного з найбільших столичних парків – Голосіївського. Продовжимо ремонтні роботи в парку «Прибережний» у затоці Берковщина та парку біля озера Йорданське. Плануємо відкрити після капремонту першу чергу парків «Інтернаціональний» та «Орлятко», – повідомив Віталій Кличко.

 

Річний звіт Київського міського голови Віталія Кличка 15.12.2021 (фото)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]