Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: «За чотири роки у столиці побудували або повністю реконструювали 7 шкіл та 22 дитсадки»

19 грудня 2018 року, 12:28

7 шкіл та 22 дитсадки побудували або повністю реконструювали у столиці за чотири останніх роки. Тільки у 2018 році освітня інфраструктура міста поповнилася однією новозбудованою школою та 5 побудованими або реконструйованими дитсадками. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади у 2018 році.

«Освіта у пріоритеті для міської влади. На неї цього року ми спрямували понад 15 млрд гривень – це майже третина бюджету міста. Бо розуміємо, що інвестувати треба в наше майбутнє – дітей. Загалом же за 4 роки ми побудували або повністю реконструювали 7 шкіл та 22 дитсадки», – додав він.

Зокрема, тільки у 2018 році у столиці з’явилася одна новозбудована школа та 5 збудованих та реконструйованих дитсадків.

«Загалом, за ці роки ми скоротили чергу у садочки на 12,6 тисяч місць. Але черга ще є. Київ росте, розвивається. І ми продовжимо створювати інфраструктуру для дітей», – наголосив мер столиці.

За його словами, на медицину видатки цього року склали 9,7 млрд гривень. Зокрема, тільки на ремонт та оснащення закладів медичної сфери було витрачено 1,14 млрд грн, на сучасне медичне обладнання – 627 млн грн.

«У 2018 капітально відремонтували відділення у 5 лікарнях та 2 пологових будинки. Уперше за кілька десятиліть усі пологові будинки міста забезпечені сучасним обладнанням», – наголосив Віталій Кличко.

Також у 2018 році столиця придбала 24 автомобілі швидкої допомоги для Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на суму 50 млн грн.

«Усього ж за кілька останніх років місто закупило 140 спецавто для надання невідкладної допомоги. Зазначу, що термін прибуття швидкої у Києві за останніх два роки значно скоротився і становить 10 хвилин. У порівнянні з годиною очікування ще 4 роки тому! За швидкістю прибуття карети швидкої Київ сьогодні – на п’ятому місці серед великих міст світу», – зазначив мер.

«Майже 9 мільярдів гривень цього року спрямували на соціальний захист киян. Ми продовжуємо розширювати соціальні програми для мешканців столиці, які потребують підтримки. Так, загальний обсяг фінансування міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» сягнув майже 2 мільярдів гривень», – додав міський голова.

Зокрема, на допомогу учасникам бойових дій на сході, а також їхнім родинам цього року спрямували понад 227 мільйонів гривень. Понад 26 тисяч киян із 2014-го року захищали і захищають нашу державу на сході країни.

Також, за словами Віталія Кличка, місто придбало 7 автомобілів для дитячих будинків сімейного типу та 99 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Ми подовжили програму продажу соціального хліба у Києві. Це стало можливим завдяки підписанню меморандуму з приватним акціонерним товариством «Київхліб», із яким ми вже кілька років співпрацюємо. Ми домовилися, що компанія збереже єдину знижку для всіх покупців – 25% на соціальні сорти хліба. А також у всіх 150-ти кіосках, де продають соціальний хліб, будуть встановлені термінали для безготівкового розрахунку. Робити покупки можна буде за допомогою пластикової картки «Картка киянина». Після встановлення терміналів для ідентифікації категорії пільговика, знижка становитиме від 20 до 70% вартості хліба», – відзначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]