Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: За останніх кілька років ми збудували та реконструювали 9 шкіл та 31 дитсадок

17 грудня 2020 року, 11:38

За останні кілька років у Києві збудували або повністю реконструювали 9 шкіл та 31 дитсадок. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про результати роботи міської влади в 2020 році.

«За шість років фінансування освітньої сфери зросло у більш як 4 рази. Із 5 млрд грн у 2014 році до майже 22 млрд у 2020 році. За ці роки ми побудували або повністю реконструювали в столиці 9 шкіл та 31 дитячий садок. Створили понад 17 тисяч місць у садочках», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що цього року в столиці відкрили 4 дитячих садочки. Один новозбудований в Солом’янському районі та три садки після повної реконструкції – один в Оболонському районі та два в Дарницькому. Також відновили роботу 19 груп в садках, що працюють. Це – 360 місць. Та надбудували поверх і здійснили реконструкцію у гімназії № 315 в Дарницькому районі столиці.

Іще один новозбудований дитячий садочок планують відкрити до кінця грудня цього року – на Троєщині, на вулиці Радунській.

Мер Києва нагадав, що з 2019 року Київ розпочав втілення проекту «Гроші ходять за дитиною». Тільки цього року понад 1,5 тис. родин киян при виборі приватного садка скористались своїм правом на компенсацію за дошкільну освіту з міського бюджету. Це 3050 гривень на дитину щомісяця. Минулого року таку компенсацію отримали 200 родин.

«Наступного року ми плануємо знову виділити рекордну суму на освіту – 24,4 млрд грн. Це на 3 млрд грн більше, ніж цього року», – наголосив Віталій Кличко.

Зокрема, місто гарантує збільшення заробітної плати освітянам.

На розвиток дошкільної освіти планують спрямувати 6,2 млрд грн. На будівництво нових садків та шкіл, реконструкцію та ремонт існуючих – 792 млн грн.

Наступного року у столиці завершать добудови у двох школах, а також надбудову поверху в одній із гімназій. Та здійснять капремонти і реконструкцію в чотирьох садках. Розпочнуть і проектування будівництва нових шкіл.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]