Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: Завдяки системі електронних закупівель ProZorro, яку Київ запровадив першим, за кілька років зекономили понад 9 млрд грн бюджетних коштів

17 грудня 2020 року, 11:29

Київ першим в Україні впровадив електронну систему закупівель ProZorro. І за кілька років зекономив завдяки цьому понад 9 мільярдів гривень бюджетних коштів. Тільки в 2020 році – понад 4,5 мільярда. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, звітуючи про результати роботи міської влади.

Він зазначив, що сьогодні 1800 структурних підрозділів столичної влади здійснюють закупівлі через ProZorro. Також за кілька останніх років сотні тисяч киян скористалися сервісами, що місто впровадило в рамках системи Smart city.

«Київ продовжує втілювати цифрові інструменти управління містом. У столиці вже понад 5 років працюють багато електронних сервісів та «розумних» технологій. Першим став «Відкритий бюджет». Ми зробили всі надходження і витрати міського бюджету відкритими для всіх мешканців міста. За кілька років сотні тисяч киян скористалися сервісами, що місто впровадило в рамках системи Smart city. Це і онлайн-запис в дитсадки, електронний запис до лікаря, «кабінет киянина», система петицій», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці також зазначив, що з кожним роком все більше киян подають свої ідеї у рамках Громадського бюджету столиці. Проект став дуже популярним.

«Місто з бюджету виділяє кошти на втілення проектів, запропонованих киянами. Переможцями Громадського бюджету-2020 стали команди понад 350 проектів. На загальну суму 170 млн грн. Усього у рамках Громадського бюджету кияни подали більше шести тисяч проектів. Чверть із них перемогли в голосуванні і отримали фінансування з міського бюджету. На сьогодні в столиці успішно втілили вже майже 860 проектів. Інші – на стадії реалізації», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]