Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Ворог стягує сили все ближче до столиці. Ми готуємося і будемо обороняти Київ! (+відео, переклад жестовою мовою)

02 березня 2022 року, 11:37

Росія стягує військові сили все ближче до столиці. Київ готується до оборони міста. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Друзі! Дорогі кияни! Ворог стягує сили все ближче до столиці. Вночі обстрілював Білу церкву, тривали бої в Бучі й Гостомелі. Ми готуємося і будемо обороняти Київ! Я закликаю всіх киян не втрачати витримку. Не вірити дезінформації. Ворог розповсюджує багато брехні, щоб зламати українців. Довіряйте тільки офіційним ресурсам! Київ стоїть і стоятиме. Ми будемо битися!» – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що вчора ворог атакував столицю. Дві ракети влучили в телевежу. Загинули п’ятеро мирних киян.

«Я прошу всіх, з міркувань безпеки, без крайньої потреби не виходити на вулиці. За сигналу тривоги – слідувати в укриття. Дотримуватися комендантської години. Вона, нагадаю, триває в місті з 20:00 до 7 ранку. В місті встановлені блокпости і укріплення», – сказав мер Києва.

Він повідомив, що критична інфраструктура столиці працює. Громадський транспорт теж працює. Переважно, щоб перевозити працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Маршрути транспорту – на сайті міської влади. Працює також гуманітарний штаб, що створило місто, і який збирає допомогу для тих, кому вона сьогодні потрібна.

«І підкреслю: Я пишаюся бути українцем! Такої згуртованості, патріотизму і відваги, яку сьогодні демонструють українці, я не бачив в жодній з країн, де бував. Як тримаються Харків, Маріуполь, Херсон та багато інших міст та селищ України, які ворог намагається знищити вогнем і танками! Тримайтеся! Ви – герої! Такий бойовий дух і самопожертва армії, поліції, інших силових структур, бійців тероборони та всіх українців – це наша сила! Яку не зламає ніхто! Разом вистоїмо! Слава Україні!» – наголосив Віталій Кличко.

 

Переклад жестовою мовою:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]