Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вшанував пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС: Ми вдячні за ваш подвиг і за вашу відвагу! (+фото)

26 квітня 2021 року, 11:54

Мер Києва Віталій Кличко разом із киянами-ліквідаторами аварії на ЧАЕС взяв участь у церемонії покладання квітів до меморіального комплексу «Пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи», що знаходиться у Святошинському районі столиці. Цей комплекс нещодавно оновили за сприяння міської влади.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять ліквідаторів страшної аварії світового масштабу. Людей, які ціною власного здоров’я і життя боролися із наслідками техногенної катастрофи, що сталася 35 років тому в Чорнобилі. Понад 600 тисяч людей тоді взяли участь у ліквідації аварії – боролися з вогнем і розчищали завали. Київ одним із перших долучився до ліквідації наслідків катастрофи. Його рятувальники були задіяні на всіх роботах. І столиця стала тоді новою домівкою для тисяч людей, яких відселили з Чорнобильської зони. Ми повинні пам’ятати тих, хто захистив нас від смертельної загрози», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що багато ліквідаторів загинули від тієї дози опромінення, яку отримали на ЧАЕС. Хтось втратив близьких у цій трагедії. А більшість тих, хто вижили, мають проблеми зі здоров’ям.

Сьогодні в Києві проживає понад 48 тисяч осіб, які постраждали від наслідків катастрофи. І місто робить все, щоб допомогти їм. Зокрема, Київ і цього року виплатив матеріальну допомогу окремим категоріям киян за програмою «Турбота. Назустріч киянам» до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

Так, одноразову адресну соціальну допомогу – від 600 до 1000 гривень – отримали понад 48 тисяч киян.

«Також зазначу, що столична влада постійно працює над забезпеченням медичної допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. І продовжує надавати квартири чорнобильцям, фінансуючи цю програму за кошти міського бюджету. Ми вдячні за ваш подвиг і за вашу відвагу! І шануємо пам’ять тих, чиє життя забрала Чорнобильська аварія», – підкреслив Віталій Кличко.

Також мер столиці отримав від Всеукраїнської нагородної ради чорнобильців нагороду «Народний герой Чорнобиля» за допомогу в спорудженні меморіального комплексу та за постійну соціальну підтримку героїв-ліквідаторів і членів їхніх родин. Нагороду міському голові вручив голова громадської організації «Пожежні Чорнобиля» Іван Ковальчук.

Церемонія покладання квітів до меморіального комплексу «Пам'ятник жертвам Чорнобильської катастрофи»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]