Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у презентації Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні

01 червня 2017 року, 17:14

 

Головною запорукою боротьби з корупцією є забезпечення прозорості процесів управління та ефективної роботи правоохоронців із притягнення корупціонерів до відповідальності. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час презентації проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні». У заході також взяли участь Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан, глава представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, посол Королівства Данія Рубен Мадсен, віце-прем’єр-міністр із питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, глави антикорупційних відомств, активісти та представники ЗМІ.

Насамперед, Віталій Кличко подякував західним партнерам за підтримку та довіру до України і наголосив, що столична влада готова максимально сприяти у впровадженні європейського проекту.

«Я хочу подякувати за співпрацю міжнародним партнерам та особисто панові єврокомісару Йоханесу Хану за впровадження Антикорупційної  ініціативи ЄС в Україні, за допомогу в реалізації антикорупційної політики. Асоціація міст України готова співпрацювати з «Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні», щоб боротися з корупцією у містах, та надалі сприяти прозорості та відкритості всіх процесів міського управління», – зазначив Віталій Кличко.

Сьогодні, зауважив мер, столиця демонструє приклад іншим українським містам як забезпечити прозорість усіх управлінських процесів і використання бюджетних коштів.

«Ми з перших днів почали робити все, щоб робота мерії стала прозорою та відкритою. Ми відкрили для активістів, киян засідання усіх комісій Київради, виклали у відкритий доступ усю документацію КМДА, запустили систему «Відкритий бюджет». І вже два роки кожен може подивитися всі доходи та витрати міста», – наголосив Віталій Кличко.

Міський голова наголосив, що із самого початку роботи влада міста здійснює аудит діяльності КМДА та структурних підрозділів і передає всі матеріали правоохоронцям.

«З липня 2014 до червня 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю провів перевірки. Із загальної суми виявлених порушень і недоліків  втрати становили 382 млн грн. За результатами внутрішнього аудиту ми передали правоохоронцям десятки кілограмів паперів! Сьогодні порушено близько 70 кримінальних справ і оголошено півтора десятка підозр», – наголосив Віталій Кличко.

Іншою стороною боротьби з корупцією є ефективна діяльність правоохоронних органів, які мають повноваження притягнути винних у хабарництві до кримінальної відповідальності.

«У лютому цього року слідчі прокуратури затримали двох чиновників Департаменту соціальної політики. Їх звинувачують у розтраті бюджетних коштів, які нібито були спрямовані на навчання дітей-сиріт та інвалідів. Також були порушені справи і за хабарництво на комунальних підприємствах. Це, звичайно, гарний сигнал. Я сподіваюся, що кримінальні справи порушать і за іншими матеріалами, які ми раніше передали правоохоронцям. А усі корупціонери отримають покарання за розкрадання коштів громади», – наголосив Віталій Кличко.

Антикорупційна ініціатива в Україні фінансується спільно Європейським Союзом та Королівством Данія та розрахована на три роки. Мета проекту – посилити можливості діяльності антикорупційних органів, у тому числі – за рахунок експертної та IT-підтримки, зміцнити спроможність Комітету Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції ретельно досліджувати законодавство у сфері боротьби з корупцією та стежити за впровадженням реформи, а також сприятиме залученню громадянського суспільства та медіа до антикорупційної діяльності, особливо в регіонах країни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]