Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у щорічній конференції ЄБРР «Зелені міста»

08 червня 2021 року, 15:31

Мета Києва – створення Плану дій «Зелене місто», що дозволить забезпечити екологічні потреби столиці та комфортне життя для мешканців мегаполісу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час щорічної конференції Європейського банку реконструкції та розвитку «Зелені міста» 2021 року, яка відбувалася в онлайн-форматі.

«Київ сьогодні – місто, що динамічно і успішно розвивається та показує приклад усій країні. І в столиці сконцентрована велика кількість підприємств. Люди їдуть сюди працювати і жити. Їдуть, бо в Києві і найвищі стандарти життя, соціальна інфраструктура. Також понад півмільйона людей щодня приїжджають з сусідніх міст та містечок у Київ на роботу. Зрозуміло, що через велику завантаженість міста в нас виникають екологічні проблеми. Зокрема, забруднення атмосферного повітря викидами автотранспорту і промислових підприємств та поводження з відходами.  І ми багато робимо для того, аби поліпшити ситуацію. Київ запроваджує сучасні технології очищення повітря на підприємствах. Ми шукаємо нові можливості для забезпечення мегаполісу екологічним транспортом», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що міська влада робить усе можливе, щоб соціально-економічний розвиток міста відбувався з врахуванням екологічної безпеки та зниження негативного впливу на довкілля. Як це передбачено Стратегією розвитку міста Києва до 2025 року.

«У 2019-му наше місто приєдналося до прогресивної програми Європейського банку реконструкції та розвитку «Зелені міста». Ми стали 21 учасником цієї програми. Наша мета – створення Плану дій «Зелене місто», що дозволить забезпечити екологічні потреби столиці та комфортне життя для мешканців мегаполісу. А також – реалізувати проекти з розвитку транспортної інфраструктури та модернізації системи централізованого теплопостачання міста», – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні триває процес розробки плану разом із іноземними фахівцями. Зокрема, йдеться про звіт про зовнішні умови; звіт про технічну оцінку; звіт про бачення, стратегічні цілі та заходи Плану дій «Зелене місто»; проведення стратегічної екологічної оцінки.

Ця робота допоможе місту зробити важливі інфраструктурні проекти міста більш збалансованими, екологічно безпечними і тим самим знизити негативний вплив на довкілля.

«У нас успішна співпраця з ЄБРР.  І ми це дуже цінуємо.  У березні 2019 року був підписаний Меморандум про порозуміння між КМДА та ЄБРР щодо програми ЄБРР «Зелені міста». І ми плануємо реалізувати кілька великих проектів.  Наприклад – важливий проект «Модернізація міського транспорту» – на 180 мільйонів євро. Який, зокрема, допоможе нам оновити рухомий склад комунальних транспортних підприємств», – повідомив Віталій Кличко.

Ще один великий проект – із модернізації системи централізованого теплопостачання столиці, що передбачає позику КП «Київтеплоенерго» на суму до 140 млн євро під гарантію Київської міської ради. А система теплопостачання столиці – одна з найбільших у Європі. І 80 відсотків цієї інфраструктури – вкрай застаріла, бо в неї десятиліттями не вкладали коштів.

«Нам цю систему треба модернізувати, оновлювати, впроваджувати новітні технології в управління нею. Я дякую нашим партнерам за допомогу і підтримку. І хочу ще раз підкреслити: Київ є надійним партнером для співпраці. І ми надалі розраховуємо на успішне співробітництво з ЄБРР», – підкреслив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]