Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у церемонії відкриття скверу на честь Героя України генерал-майора Максима Шаповала

27 червня 2021 року, 14:53

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в церемонії відкриття скверу на честь Героя України генерал-майора Максима Шаповала та пам’ятного знаку, присвяченого українським розвідникам.

«Наш громадянський обов’язок – шанувати кожного захисника України. І мені особливо приємно відкривати сьогодні сквер на честь легендарного розвідника, Героя України, генерал-майора Максима Шаповала. Справжнього патріота і професіонала, досягнення якого мають особливе значення в боротьбі з російським агресором», – сказав Віталій Кличко.

Мер нагадав, що Максим Шаповал загинув 27 червня 2017 року. Він був убитий найманцем, дії якого координувалися ФСБ Росії  та ГРУ ГШ збройних сил РФ.

«Раніше ми відкрили меморіальну дошку, що встановили на фасаді будинку, де жив Максим Шаповал. Його іменем вже назвали вулицю, на якій він мешкав. І я щиро вдячний громаді Солом’янського району, всім людям, з якими ми створювали цей гарний сквер та встановлення в ньому пам’ятного знаку, присвяченого українським розвідникам», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що під час громадських обговорень у липні 2017 року кияни ініціювали надання статусу скверу ділянці на Повітрофлотському проспекті, 11-13 та присвоєння їй імені Максима Шаповала. Статус скверу ділянці Київрада надала в січні 2019 року.

На засіданні 10 червня 2021 року депутати Київської міської ради проголосували за присвоєння скверу імені Героя України Максима Шаповала – розвідника, учасника АТО, генерал-майора Збройних сил України.

У центрі скверу встановили садово-паркову скульптуру із емблемою Головного управління розвідки МО України – пам’ятний знак, присвячений українським розвідникам. Автор проєкту – народний художник України Микола Ількович Білик.

 

Церемонія відкриття скверу на честь Героя України генерал-майора Максима Шаповала

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]