Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь в урочистому піднятті найбільшого державного прапора України (+фото, відео)

23 серпня 2021 року, 10:20

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в урочистому піднятті найбільшого державного прапора України, встановленого на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні» в столиці. Церемонія відбулася з нагоди Дня Державного Прапора України.

«Радий вітати усіх в День Державного Прапора України! Рік тому тут, на печерських пагорбах, ми підняли найбільший і найвищий український прапор, який видно з багатьох куточків нашого міста! Багато часу і багато зусиль потрібно було, щоб втілити цей проект. Щоб над столицею України майорів наш державний прапор – один із головних символів нашої країни. І сьогодні цим прапором можуть милуватися і вдень, і вночі кияни та гості нашого міста», – сказав мер Києва.

Він нагадав, що до 30-ої річниці незалежності України на флагштоку встановили новий тризуб. Конструкція оновленого тризуба, що виготовили на одному зі столичних підприємств, – більш легка та оснащена поворотним механізмом.

«І я радий, що ми започаткували таку добру традицію, у День прапора та в переддень Дня Незалежності збиратися в цьому гарному місці, вручати паспорти нашій талановитій молоді і розпочинати святкування. І для мене честь сьогодні підіймати наш державний прапор разом із ветеранами АТО/ООС, з нашими захисниками», – сказав Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що державний прапор для українців, це не просто національний символ.

«Для нас, українців, державний прапор – це оберіг. Оберіг для наших захисників, які відстоюють незалежність і територіальну цілісність України на сході держави. Оберіг для тих, хто боровся за європейський вибір України під час Революції Гідності. Це – оберіг для наших талановитих спортсменів, які представляють Україну на олімпіадах та чемпіонатах. Це – символ перемоги і сили духу, який встановлюють українські альпіністи, коли підкорюють чергову вершину. Присвятивши багато років великому спорту, я, як ніхто, знаю, яку підтримку та силу до перемоги дає наш жовто-блакитний стяг. Рівняємося на наш величний прапор! Вітаю всіх з Днем Державного Прапора та з Днем Незалежності України! Слава Україні!» – наголосив Віталій Кличко.

У церемонії підняття прапора взяли участь ветерани-захисники України, депутати Київради, представники столичної влади.

Також під час церемонії, вже за традицією, мер столиці вручив 30 паспортів 16-річним талановитим киянам.

Урочисте підняття найбільшого державного прапора України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]