Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Я переконаний, що обмежувальні заходи ми запровадили вчасно. Інакше - мали б сьогодні зовсім іншу ситуацію!»

24 квітня 2020 року, 12:13

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що обмежувальні заходи у столиці були запроваджені вчасно. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я переконаний: обмежувальні заходи ми запровадили вчасно! Бо інакше – зараз мали б зовсім іншу ситуацію! Київ, першим в Україні, запровадив обмеження. З 11 березня. Сьогодні у нас – 1 122 випадки захворювання на офіційних понад 3 мільйона мешканців міста. У Празі, де 1 мільйон 300 тисяч мешканців, – сьогодні майже 1 700 хворих. Там обмеження запровадили 16 березня. У Мінську, де досі не оголосили карантин, і де живе майже 2 мільйони людей, – понад 3 тисячі хворих! Я говорив днями з мером Гамбурга. 28 лютого у них зареєстрували першого хворого. Обмеження ввели 16 березня. Сьогодні в Гамбургу – понад 4 300 хворих і більше 120 людей померли. І він говорить, що обмеження потрібно було вводити раніше. Нагадаю, Київ сьогодні – другий в Україні за кількістю хворих. Після Чернівецької області. Там, у регіоні мешкає менше мільйона людей. І хворих вже майже 1 200», – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, ситуація із захворюванням на коронавірус у місті сьогодні – контрольована.

«Нам поки вдається втримати ситуацію. Бо ми розтягнули її в часі. Щоб не допустити інфекційного вибуху і колапсу медичної системи. Тому я не втомлююся звертатися до вас: дотримуйтеся правил, будьте обережними! Це – ваше здоров’я і ваше життя! А ми робимо все, щоб його зберегти», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]