Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Якби вчасно не запровадили обмежувальних заходів, - в Україні вже було б близько 17 тисяч хворих на коронавірус»

16 квітня 2020 року, 12:27

Якби вчасно не запровадили обмежувальних заходів, в Україні кількість хворих на сьогодні могла скласти 17 тисяч. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ. 

«Вітчизняні вірусологи порахували, що якби ми вчасно не запровадили обмежувальних заходів, то в Україні вже було б близько 17 тисяч хворих на коронавірус. Це – дані Міністерства охорони здоров’я», – сказав мер столиці. 

Він нагадав, що вірус – агресивний і небезпечний. Усього за кілька тижнів він стрімко розповсюдився світом. І сьогодні вже понад понад 2 мільйона хворих. Більше 128 тисяч – померли від ускладнень. 

«В Італії кількість жертв коронавірусу наближається до 22 тисяч осіб. У цій  країні зафіксували більше 165 тисяч випадків інфікування. І там теж не вірили в епідемію. А зараз – не можуть її стримати. Люди, які ширять соцмережами нісенітниці про коронавірус, люди, які закликають інших не дотримуватися обмежувальних заходів, – ставлять під загрозу не тільки своє життя. Вони ставлять під загрозу життя кожного з нас. Часто говорять, мовляв, як швидко подолав епідемію Китай. Хочу нагадати, що там суворі обмеження тривали понад 2 місці. І там люди чітко дотримувалися умов самоізоляції», – підкреслив Віталій Кличко. 

Він зазначив, що ситуація в Україні більш стабільна завдяки вчасно запровадженим обмежувальним заходам.

«Сьогодні Київ та Україна, завдяки вчасно запровадженим обмеженням, має найменшу кількість хворих серед країн європейського простору. Але,  якщо ситуацію зараз не втримати,  – тоді буде не до жартів в соцмережах і не до роздумів про всесвітню змову», – сказав мер столиці.

 «Ми вживаємо всіх можливих заходів, щоб упередити поширення інфекції. Щоб не допустити вибуху хвороби. Це сьогодні дуже важливо. Тому, допоможіть нам. Дотримуйтеся правил!» – наголосив Віталій Кличко. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]