Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко, який перебуває на самоізоляції, у прямому ефірі інформує про поточну ситуацію в столиці 30 жовтня (+повний текст, відео)

30 жовтня 2020 року, 11:11

Віталій Кличко, який перебуває на самоізоляції, у прямому ефірі інформує про поточну ситуацію в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, інфікованих COVID-19, госпіталізовані;

- скільки ліжок для хворих на коронавірус розгорнули в столичних лікарнях;

- чи переводитимуть на дистанційне навчання столичних школярів;

- про будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Як ви знаєте, мер Києва Віталій Кличко перебуває на самоізоляції.  Лікується вдома від коронавірусу. І працює дистанційно. Сьогодні він, як і минулого разу,  вийде e прямий ефір з дому. Допомагає нам та працює з дому і перекладачка жестової мови Леся Петрівська.

Поки ми налагоджуємо зв’язок із Віталієм Кличком, – коротко про ситуацію з розповсюдженням COVID-19 у столиці. Вірус не відступає. Як загалом по Україні, так у багатьох інших країнах.

За минулу добу в Києві – вражаюча кількість хворих. Вперше стільки виявлених випадків коронавірусу – 741. Померли 17 людей. Усього коронавірус забрав життя 743-ох киян. На сьогодні у столиці вже 36768 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Серед тих, хто захворіли: 420 жінок віком від 19-ти до 88-ми років. Та 26 дівчаток від п’яти місяців до 16-ти років. А також 279 чоловіків віком від 19-ти до 83-ох рокiв. Та 16 хлопчиків від одного до 15-ти років. Захворіли, зокрема, і 37 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 83 пацієнти. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці ще 234 людини. Всього коронавірус подолали 12639 мешканців Києва.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Деснянському районі – 150. У Дарницькому – 89. Та по 85 випадків – у Печерському і Дніпровському районах.

На жаль, як бачимо, збільшується і кількість хворих, яким потрібна госпіталізація. У стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 1857 хворих на коронавірус. Із них 37 дітей. У важкому стані 466 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 760 людей. А 22 – перебувають під апаратами ШВЛ. Іще 258 пацієнтів – у лікарнях із підозрою на коронавірус.

І до навчання після канікул повернулися учні 428-ми шкіл Києва. На карантин зачинені 8 шкіл. А також на дистанційному навчанні 436 класів у 133-ох школах столиці. Через захворювання педагогів і учнів.

І зараз у нас на зв’язку мер столиці Віталій Кличко. Він працює і контролює ситуацію з дому.

Віталію Володимировичу, вітаємо! У нас є питання від кількох ЗМІ. Щодо ситуації з вірусом, яка не покращується, на жаль.  Питання наступне. Оскільки така кількість хворих. Чи планують у Києві таки розгортати мобільні госпіталі? Якщо так, де саме? Чи визначений вже список можливих приміщень?

Добрий день всім! Спочатку хочу додати до теми навчального процесу. Бо багатьох киян цікавить, яким він буде далі. Підкреслю: переводити всі школи на дистанційне навчання місто не збирається! Наше основне завдання – зробити все для безпеки навчального процесу.

До речі, фахівці ВООЗ зазначають, що закриття шкіл не впливає кардинально на боротьбу з розповсюдженням вірусу. І, наприклад, у Франції, де відсьогодні знову запровадили суворий карантин, школи та садки НЕ закривають. На відміну від того, як це було навесні, під час першої хвилі пандемії.

Тепер – до питання про госпіталі. Нагадаю, місто самотужки підготувало вже майже 3 100  ліжок у комунальних медзакладах. Заповненість їх сьогодні – 66 відсотків. Ми використовуємо всі свої резерви.

Також ми неодноразово звертались до уряду і Міністерства охорони здоровя. Аби киян, хворих на коронавірус, приймали у державних і відомчих медзакладах, де є 11 тисяч ліжок і кваліфікований персонал. Відповіді, наголошу, ми досі так і не отримали.

Я переконаний: спершу ми повинні використати ті можливості, що є на базі медичних закладів. А потім уже, якщо буде потреба, розгортати мобільні госпіталі. 

У Департаменті охорони здоров’я КМДА – на вимогу Міністерства охорони здоров’я – підготували розрахунки щодо можливої роботи мобільного шпиталю. І Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації міста надав їх міністерству. Варіантами для розгортання інфекційного госпіталю для хворих на COVID-19 місто запропонувало три об’єкти у столиці. Це: Палац спорту, Національний експоцентр України або Міжнародний виставковий центр.

 І ми чекаємо висновків профільних наукових установ та пропозицій їх фахівців щодо організації роботи запропонованих об’єктів. Якщо в якомусь із них доведеться розгортати мобільний шпиталь.

Дякую! І у нас є питання із соцмереж. Чимало киян цікавляться: На чому, окрім боротьби з розповсюдженням вірусу в місті , ви сьогодні також зосереджені? Які ще питання вирішуєте з міськими службами? 

Питань багато. Насамперед – щодо життєдіяльності міста. І також чимало в нас об’єктів, де активно тривають роботи. Зокрема, в активній фазі будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Там розпочали процес встановлення трьох великих металоконструкцій, як стануть основою перегону мосту з вулиці Набережно-Хрещатицької.

 Дві конструкції вагою понад 450 тонн. І одна – 169 тонн.  Спочатку їх встановлюють на плаваючий понтон, оснащений супердомкратами. Це доволі тривалий і ювелірний процес. Потім на понтоні конструкції сплавляють до опор мосту. І   встановлюють у проектне положення. На сьогодні перша конструкція виведена в прогін. І її монтують на постійні опори. Пропоную подивитися коротке відео про те, як відбувається цей процес. Прошу відео.

ВІДЕО.

І додам. До кінця цього тижня Подільсько-Воскресенський міст підсвітять іще яскравіше. Вже будуть освітлені і ванти, що тримають арочну конструкцію. І нижній ярус мосту, де пройде метро на Троєщину.

Дякую, пане мер! Дякуємо Лесі Петрівській. Одужуйте!

Будемо і надалі інформувати киян про ситуацію у столиці.

І спасибі всім, хто нас дивився! Вірусні міни падають все ближче. Будьте уважними до свого здоров’я!

Бережіть себе!

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]