Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Якщо капремонт дороги зроблений неякісно, підрядники усувають недоліки за свій рахунок»

05 квітня 2018 року, 10:17

Якщо протягом п’яти років після капітального ремонту дороги в столиці, на ній з’являються тріщини чи ями, підрядники повторно проводять роботи і усувають недоліки за свій рахунок. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в інтерв’ю виданню «Факти».

«Із 2015 року на такий гарантійний ремонт компанії-підрядники витратили більше ніж 30 мільйонів гривень. Наприклад, вони виправляли недоліки на таких об’єктах як проспект Бажана, Броварський, Правди, вулицях Амурській, Тимошенка, Овруцькій, Вишгородській, Народній», – заявив мер Києва.

Віталій Кличко також зазначив, що багато доріг столиці потребують ремонту. «Київавтодор» завершив обстеження об’єктів, які відремонтують цього року. І вже сформовано графік, за яким будуть виконувати основні роботи.

«У столиці є значна частина доріг, де не робили ремонт понад 40 років. Ані капітальний, ані частковий, – зазначив Віталій Кличко. – Зараз, окрім капітальних ремонтів, у багатьох районах проводять частковий ремонт за допомогою так званого холодного асфальту, а також рециклінгу – переробки старого асфальту. Але хочу запевнити, що частка так званого ямкового ремонту в Києві стає меншою на 20 відсотків щороку. А стосовно капітального ремонту, то у 2016 було відремонтовано 44 об’єкти, а минулого – 93».

Також мер столиці розповів про об’єкти, які планують капітально відремонтувати цього року. Насамперед, це будуть дороги, стан яких викликає найбільше нарікань у киян. Це, зокрема, вулиця Олени Теліги, бульвар Вернадсього, шляхопровід на перетині проспекту Комарова з бульваром Вацлава Гавела, транспортної розв’язки на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Гната Юри. А також – вулиця Алма-Атинська, де, за словами Віталія Кличка, капітальний ремонт востаннє робили в 1959 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]