Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: З 2015 року Київ закупив 139 нових тролейбусів, 76 трамваїв та 307 автобусів

15 грудня 2021 року, 11:57

Починаючи з 2015 року, Київ закупив 139 нових тролейбусів, 76 трамваїв та 307 автобусів. Про це мер столиці Віталій Кличко, звітуючи про результати роботи міської влади.

Він нагадав, що цього року місто отримало ще одну партію із 50 сучасних автобусів. Усі вони мають низьку підлогу, пандуси та спеціальні місця в салоні для людей із інвалідністю. Обладнані системою відеоспостереження та навігації, кондиціонерами. Відповідають екологічному стандарту «Євро-5».

«Також місто закупило ще 9 нових трамваїв. Два з яких – вітчизняного виробництва. Усього з 2015 року Київ закупив 139 нових тролейбусів, 76 трамваїв та 307 автобусів. Також за кредитною угодою з ЄБРР – в рамках програми «Зелені міста» – столиця зможе наступними роками закупити 50 нових вагонів метро. Кредит становитиме 50 млн євро. А буквально минулого тижня Київ підписав кредитну угоду на 100 мільйонів євро між столицею та Європейським інвестиційним банком. Це – найкраща фінансова угода для міста за останні 30 років. Вона дозволить столиці отримати 100 мільйонів євро на оновлення тролейбусного парку та вагонів метро», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що в планах на наступний рік – розпочати процедуру закупівлі 19 трамваїв, 110 автобусів, 160 тролейбусів та 17 електробусів.

Також цього року фахівці «Київпастрансу» капітально відремонтували ще 4 зупинки швидкісного трамваю. Тобто вже 12 станцій Борщагівської гілки – оновлені. Ці роботи продовжать і наступного року. Також триває будівництво нових колій у напрямку зупинок «Гната Юри» – «Михайлівська Борщагівка».

«Цього року капітально відремонтували 99 вагонів метро. Здійснювали ремонти ескалаторів. На 10 станціях замінили старі турнікети на обладнання нового типу. Нові турнікети приймають усі види оплати, є безпечними та антивандальними. Також хочу зазначити, що з травня цього року вже на всіх станціях столичного метро працює швидкісний мобільний інтернет 4G. Зазначу, що понад 265 мільйонів пасажирів скористалися цього року послугами столичного метрополітену. Це на 50 відсотків менше, ніж метро перевозило до пандемії», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]