Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко з мерами 8 європейських міст відкрив арт-об’єкт на Арсенальній. Також Київ підписав угоди про побратимство ще з трьома європейськими містами (+фото)

19 серпня 2022 року, 19:41

Мер Києва Віталій Кличко разом з мерами 8 європейських міст – членів Eurocities, відкрив на площі біля станції метро «Арсенальна» новий арт-об’єкт.  Це – великі металеві краплі, що символізують єдність Києва та Харкова. Арт-об’єкт планували встановити у Харкові, але через постійні обстріли міста російським агресором, наразі це неможливо реалізувати.

«Сьогодні ми презентуємо киянам та гостям столиці новий арт-об’єкт у формі крапель, що символізує єдність Києва та Харкова. Проект «Єднання» втілений харківською майстернею METALSTYLE. Символічні металево-дзеркальні краплини були створені, як я вже говорив,  для розміщення на центральній площі Харкова, до дня міста. Але, через постійні обстріли Харкова російськими варварами, встановити там арт-об’єкт зараз неможливо. І автори запропонували прикрасити гігантськими краплинами громадський простір Києва», – розповів Віталій Кличко та додав, що проект – меценатський.

За задумом авторів, краплини тяжіють як до землі, так і одна до одної, символізуючи єдність двох міст – столиці України Києва та Харкова, який сьогодні мужньо протистоїть російському агресору.

Мери 8 європейських міст від імені політичної платформи Eurocities висловили підтримку Україні та Києву та запевнили, що і надалі готові допомагати українцям. – І в їх боротьбі за свою незалежність, і у відбудові українських міст, понівечених російським агресором.

З мерами трьох міст – Осло, Ліона та Марселя мер Києва підписав угоди про побратимство цих міст зі столицею України.

Також у складі делегації  Eurocities Київ відвідали мери Флоренції (президент Eurocities), Афін, Гельсінкі, Риги та Тирани.

«Ваш візит важливий для нас. Це – і жест підтримки українського народу та киян, і свідчення нашої єдності. – Єдності українців і європейців. Єдності в боротьбі за свободу і демократичні цінності. Бо саме за це сьогодні бореться Україна в жорстокій війні, з якою прийшли на нашу землю російські варвари, – підкреслив мер Києва. – І тільки об‘єднавши зусилля цивілізованого світу ми зможемо захистити цінності демократії та свободи, а також – безпеку і мир у всій Європі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]