Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко з представниками ЮНІСЕФ, міністром охорони здоров'я і послами США та Канади відвідали дитячу поліклініку та обговорили проблеми імунізації в Україні

05 жовтня 2016 року, 13:21

Мер Києва Віталій Кличко разом з головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованною Барберіс, міністром охорони здоров’я Уляною Супрун і послами США та Канади відвідав дитячу поліклініку № 2, де сторони перевірили умови вакцинації дітей та обговорили проблеми імунізації в Україні.

Міський голова та інші учасники зустрічі оглянули обладнаний кабінет для щеплень поліклініки та запаси доступних вакцин. За словами міністра Уляни Супрун, посольство Канади допомогло не лише із закупівлею препаратів, а й необхідних холодильників для зберігання вакцин. За її словами, Україна закупила всі вакцини, необхідні для планової вакцинації на 2015-2016 роки.

Спілкуючись із журналістами, Віталій Кличко наголосив, що сьогодні, коли в розв'язанні проблеми з постачанням вакцин суттєво допомогла ЮНІСЕФ, головним завданням влади є інформування громадян щодо важливості імунізації дітей.

«Будемо відвертими, питання вакцинації дискредитувало себе за останні роки, бо то вакцини були неякісні, то постачали їх невчасно. Я дуже вдячний представникам ЮНІСЕФ, урядам та посольствам США та Канади за те, що ми забезпечені найнеобхіднішими вакцинами. І треба робити все, пояснювати та переконувати батьків, що вакцинація – це найбільш ефективний шлях до того, щоб дитина зростала здоровою та була захищена від небезпечних хвороб. Ми маємо популяризувати вакцинацію, наголошувати, що сьогодні доступні якісні вакцини, робити все, щоб рівень забезпечення всіма вакцинами у столиці та в країні досяг світового рівня», – підкреслив Віталій Кличко.

Міський голова додав, що щеплення можна зробити у 74 кабінетах в усіх районах Києва. Також батьки можуть звертатися за вакцинацією і до приватних клінік.

За даними департаменту охорони здоров’я КМДА, за 9 місяців 2016 року Київ отримав 500 тисяч доз вакцин (55% від загальної річної потреби), що у 1,5 рази більше за об'єми двох минулих років. Також столиця повністю забезпечена вакцинами для дітей до 2-х років проти туберкульозу, дифтерії, правця, поліомієліту, кашлюку, гемофільної інфекції; також доступні препарати для ревакцинації дітей проти дифтерії, правця, поліомієліту у віці 6, 14 та 16 років.

Також за кошти міського бюджету закуплена вакцина проти гепатиту В для медичних працівників з групи ризику, а програма вакцинації медпрацівників реалізується в усіх медичних закладах Києва.

Посол США Марі Йованович наголосила на важливості імунізації та попередженні дитячих хвороб через вакцинацію. «Минулорічний спалах поліомієліту – нагадування про те, що всі країни мають залишатися пильними. Минулого року ми надали ЮНІСЕФ 1 млн доларів для реалізації зусиль проти поліомієліту, та близько 800 тис доларів на інформаційну кампанію, щоб батьки знали про необхідність імунізації», – наголосила вона.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]