Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За минулу добу – рекордна кількість киян, у яких підтвердили коронавірус – 79 осіб. Більшість випадків захворювання – в Києво-Печерській Лаврі»

13 квітня 2020 року, 12:07

За минулу добу у столиці захворювання на коронавірус підтвердили в рекордної кількості киян – у 79 осіб. З них 63 випадки – в Києво-Печерській Лаврі. Загалом у Києві вже 495 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася за минулу добу ще на 79 людей. З них – шість медиків. За добу, що минула, в столиці, на жаль, ще 2 летальних випадки. Загалом у Києві вже 495 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що із випадків, зареєстрованих за минулу добу, 63 – у Києво-Печерській Лаврі. Тобто там уже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Серед тих киян, що захворіли: 22 жінки віком від 26 до 66 років та 57 чоловіків – від 18 до 74 років. До лікарень столиці госпіталізували 7 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

«Щодня до Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» надходить все більше зразків для лабораторного дослiдження на ПЛР – на підтвердження чи спростування діагнозу захворювання на коронавірус. Протягом вихiдних до центру доставлено 827 зразкiв. Усього до лабораторії на сьогоднішній день доставили на дослідження майже 4 300 зразків. З них чверть – це зразки, що відібрали у киян 28 мобільних бригад медиків. Опрацювали в лабораторному центрі вже понад 4 100 зразків. Підкреслю: це цифра разом з повторними тестами. Бо, коли людина одужує, їй роблять ще два повторних ПЛР тести», – додав Віталій Кличко.

За його словами, діагноз підтверджується у 15% киян, яких тестують на коронавірус.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]