Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення щодо придбання 200 автобусів на умовах фінансового лізингу

12 березня 2020 року, 13:44

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати проект рішення щодо придбання 200 автобусів для КП «Київпастранс» на умовах фінансового лізингу. Про це він заявив на початку засідання сесії Київської міської ради.

«Сьогодні на порядку денному сесії у нас важливі питання. Зокрема, і щодо дозволу КП «Київпастранс» на придбання 200 автобусів на умовах фінансового лізингу», – сказав Віталій Кличко.

 За словами мера, міська влада розвиває транспортну інфраструктуру столиці та оновлює рухомий склад громадського транспорту. Проте значну частину рухомого складу «Київпастрансу» складають автобуси, термін експлуатації яких становить понад 10 років. А, відтак, зношеність автобусного парку – понад 75 відсотків. Це ускладнює безперебійну роботу транспорту на маршрутах. Бо частина його постійно на ремонті.

 «Завданням стратегії розвитку міста Києва до 2025 року передбачена необхідність зниження зношеності до 25 відсотків. Для реалізації цього завдання, з врахуванням рекомендацій Світового банку, підприємству необхідно щороку закуповувати 100 автобусів великої і особливо великої місткості. Тому ми повинні серйозно поставитися до ухвалення цього рішення. Щоб поліпшити ситуацію із забезпеченням киян сучасним і комфортним громадським транспортом», – додав Віталій Кличко.

 Так, на сьогодні для забезпечення необхідного рівня пасажироперевезень на діючій маршрутній мережі потрібно додатково 200 автобусів великої і особливо великої місткості. Це мають бути сучасні автобуси з низьким рівнем підлоги, обладнані кондиціонерами, пристосовані до обслуговування, зокрема, людей з інвалідністю. Транспорт має відповідати екологічним стандартам.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]