Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав депутатів Київради виділити 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці (+фото)

11 лютого 2021 року, 11:15

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення про виділення 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці. Про це він заявив під час відкриття засідання Київської міської ради.

«Ми повинні внести зміни до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки. І виділити 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці. Ми повинні упередити масове поширення хвороби. Захистити, насамперед, уразливі категорії населення та людей, від роботи яких залежить життєдіяльність міста! І міська влада все для цього робить!» – додав він.

Мер Києва зауважив, що керівникам столичних закладів охорони здоров’я доручено створити стаціонарні пункти щеплення та мобільні виїзні бригади. І вони працюють над цим.

Уже майже готові і списки тих киян, кого потрібно вакцинувати в першу чергу.

«Ми розраховуємо найближчим часом підписати контракт на закупівлю 1 мільйона доз вакцини. Тобто столиця зможе зробити щеплення загалом півмільйона найуразливіших категорій киян. Це, насамперед, – лікарі, працівники соціальних служб, сфери освіти, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури, люди похилого віку. Вакцину Київ планує закупити напряму – у виробника», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко зауважив, що переговори відбуваються непросто. Адже сьогодні в світі – дефіцит вакцини. Виробники не встигають виготовляти її в законтрактованих обсягах.

За словами мера Києва, він використовує свої іноземні контакти та зв’язки, всі можливі варіанти для того, щоб забезпечити киян вакциною.

Пленарне засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради (11 лютого)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]