Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав Київраду ухвалити рішення щодо виплати компенсацій за землю членам сімей загиблих киян-учасників АТО (+відео)

07 лютого 2019 року, 10:59

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення про виплати матеріальної допомоги членам сімей загиблих киян-учасників АТО за належні до одержання або одержані ними земельні ділянки. Про це він заявив під час відкриття засідання Київради.

«У порядку невідкладності пропоную внести до порядку денного, розглянути і ухвалити питання про виплати матеріальної допомоги уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників АТО. Це кошти, які міська влада пропонує виплатити за належні до одержання або одержані ними земельні ділянки», – зазначив Віталій Кличко та додав, що міська рада має оперативно включити видатки на реалізацію відповідних виплат до бюджету столиці на 2019 рік.

Компенсація пропонується у розмірі 400 прожиткових мінімумів. На сьогодні це – 840 тисяч гривень.

«Київ – перше і єдине місто в Україні, яке пропонує і – переконаний – реалізує таку ініціативу», – наголосив мер.

Він обґрунтував таку пропозицію тим, що землі у межах столиці не так багато. Відповідно столична влада не зможе видати її всім, кому належить за законом. По-друге, далеко не всі родини загиблих, зауважив Віталій Кличко, які отримали землю, зможуть на ній «побудуватися». На сьогодні у столиці завершено процес виділення 138 земельних ділянок.

«Тому столична влада має намір віднайти кошти, щоб виплатити матеріальну допомогу – як компенсацію за земельні ділянки для будівництва і обслуговування індивідуального житлового будинку, господарських будівель і споруд», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що столична влада спілкувалася і з родинами загиблих, і з учасниками АТО.

«Вони підтримують таку ідею. І, сподіваюся, в нас не буле зайвих дискусій щодо важливості і нагальності цього питання», – підкреслив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]