Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав нардепів не розглядати законопроект про столицю до отримання висновків Ради Європи та Венеціанської комісії

19 лютого 2020 року, 18:27

Мер Києва Віталій Кличко закликав народних депутатів-членів профільного комітету парламенту не розглядати законопроект про столицю до отримання висновків Ради Європи та Венеціанської комісії. Про це Віталій Кличко заявив на засіданні комітету Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, де депутати зібралися розглядати проект закону 2143-3 «Про місто Київ – столицю України», схвалений парламентом у першому читанні у жовтні минулого року.

«Ми не можемо не звертати увагу на ті рекомендації і зауваження, які повинні надати наші закордонні партнери. І хочу наголосити, що 12-13 березня в Страсбурзі засідатиме комітет з регіонального розвитку Ради Європи і розглядатиме концепцію закону і положення законопроекту про столицю України», – звернувся Віталій Кличко до парламентарів.

Він зауважив, що буде дивно виглядати та ситуація, коли депутати розглянуть правки до законопроекту, не дочекавшись висновків міжнародних партнерів. А потім, отримавши їх, будуть знову виносити на комітет і знову розглядати проект закону.

«Тому моя пропозиція: три тижні зачекати, отримати рекомендації наших європейських партнерів і потім – із висновками від Венеціанської комісії і Ради Європи – розглянути цей вкрай важливий для Києва та його мешканців законопроект. Це буде правильне рішення», – підкреслив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]