Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Занедбані з вини власника історичні будинки ми повертатимемо до комунальної власності»

06 лютого 2018 року, 13:56

 

Занедбані через бездіяльність власників історичні будинки столична влада повертатиме до комунальної власності. Таке політичне рішення може бути ухвалене вже найближчим часом. Про це в коментарі журналістам повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Хочу попередити власників тих будівель, які знаходяться в занедбаному стані: ми будемо зараз розглядати і ухвалювати політичне рішення Київради щодо повернення таких будинків у власність громади», – заявив журналістам міський голова.

Він зауважив, що руйнуються історичні будівлі через те, що їх власники не вкладають кошти в реставрацію чи підтримку будівель у належному стані або ж навмисно підпалюють їх.

Віталій Кличко додав, що питання повернення будівель з приватної у комунальну власність потребуватиме певного часу, адже необхідне дотримання всіх юридичних процедур.

«Ми працюємо винятково у правовому полі. І, на жаль, це потребує трохи більше часу для того, щоб зібрати відповідні документи, звернутись до прокуратури і, відповідно, судів, які ухвалюють рішення. Політичне ж рішення ми будемо приймати найближчим часом на сесії Київради», – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що завдання міської влади – вберегти історичні будівлі від руйнування, щоб Київ лишався старовинним, історичним містом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]