Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко запропонував Себастьяну Курцу призначити спецпредставника голови ОБСЄ з питання врегулювання конфлікту на Донбасі

01 липня 2017 року, 19:19

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко звернувся до міністра закордонних справ Австрії, голови ОБСЄ Себастьяна Курца з тим, аби організація призначила спецпредставника голови ОБСЄ з питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це Віталій Кличко говорив із Себастьяном Курцом в австрійському Лінці, куди його запросили підтримати міністра, якого з'їзд Австрійської народної партії обрав новим лідером політичної сили.

«Ми вдячні, що ЄС продовжив санкції проти Росії. Це сьогодні справді важливо для стримування подальшої агресії. Але зрозуміло і те, що без активної участі ОБСЄ у врегулюванні на всіх рівнях, конфлікт на Донбасі має тенденцію до консервування. А це невигідно не тільки Україні, це невигідно і Європі. Я маю на увазі необхідність посилення ролі ОБСЄ у врегулюванні конфлікту. До речі, про підтримку залучення організації до нормадського формату переговорів заявляв і президент Франції Макрон, – наголосив Віталій Кличко в коментарі журналістам у кулуарах з’їзду. – Тому я запропонував розглянути можливість призначення від організації спецпредставника голови ОБСЄ з питання врегулювання конфлікту на Донбасі, який би займався політичними питаннями і контактував із усіма сторонами – учасниками врегулювання конфлікту. Сьогодні ОБСЄ залучена тільки до процесу переговорів тристоронньої контактної групи щодо виконання Мінських домовленостей», – підкреслив Віталій Кличко.

Також він подякував голові ОБСЄ за збільшення чисельності місії організації на Донбасі.

«У лютому цього року я звернувся до Себастьяна Курца під час зустрічі на Мюнхенській конференції з тим, що чисельність місії на Сході України необхідно збільшувати. І, підкреслю, що реакція голови ОБСЄ була оперативною – невдовзі організація збільшила чисельність місії», – сказав Віталій Кличко.

У суботу міністра закордонних справ Австрії, голову ОБСЄ Себастьяна Курца на з’їзді Австрійської народної партії обрали лідером цієї політичної сили.

Як підкреслювали однопартійці міністра, Себастьян Курц уособлює новий стиль в європейській політиці. Новообраний глава Австрійської народної партії наголосив, що його мета – успішна Австрія: з динамічним економічним зростанням, з гарантіями соціального захисту громадян, з оновленою системою управління.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]