Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся із австрійським спортсменом без ніг, який на протезах подолав дистанцію київського марафону (+відео)

08 жовтня 2018 року, 14:08

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся із австрійським спортсменом із інвалідністю Еріхом Артнером.

«Учора у нашому місті відбувся марафон, у якому брали участь бігуни з усієї країни, багато киян, багато іноземців. У забігу також подолав дистанцію спортсмен, у якого немає ніг. Спортсмен, який довів: якщо є воля, цілеспрямованість і сила духу – людина може досягти вражаючих результатів», – зазначив мер.

Еріх Артнер втратив обидві ноги майже 30 років тому, але, пройшовши курс реабілітації, продовжує займатися спортом, як і до хвороби.

«Еріх двічі подолав дистанцію Ironman. Не кожен здоровий спортсмен здатен на таке. Еріх власним прикладом показує, що нічого неможливого у житті немає», – розповів журналістам після зустрічі Віталій Кличко.

У свою чергу, спортсмен поділився враженнями про Київ.

«Дуже сподобався Київ. Це казкове місто. Організація марафону була на найвищому рівні, мені є із чим порівнювати, бо я брав участь у марафонах у Берліні, Афінах, у Відні. Своїм результатом я, в принципі, задоволений, завжди треба прагнути чогось більшого», – розповів спортсмен.

Найголовніше, за його словами, розуміти, що навіть після травми життя продовжується.

«Інвалідність – це не кінець. Це початок іншого етапу на життєвому шляху. Потрібно багато чого змінити, багато чого відкоригувати. Це просто новий початок, новий виклик від життя», – відзначив Еріх Артнер.

Мер столиці подарував Еріху Артнеру боксерські рукавички зі своїм автографом, як символ того, що за свою мрію і свою мету треба боротися кожного дня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]