Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся із керівниками всесвітньої федерації міні-футболу щодо можливості проведення чемпіонату світу в Києві

22 березня 2019 року, 18:28

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з керівниками всесвітньої федерації міні-футболу (WMF) та обговорив можливість проведення чемпіонатів світу серед чоловіків та жінок у Києві у 2021 році. Саме заявка Києва потрапила у фінальний етап відбору разом із заявкою Дакару (Сенегал). Остаточне голосування щодо міста-господаря чемпіонату виконавчий комітет WMF проведе 30 червня цього року.

«Київ – дуже привітне і гарне місто. З кожним роком до нас приїжджає все більше туристів, відбувається все більше масштабних заходів – культурних, спортивних. Ми оновлюємо інфраструктуру столиці. Зокрема, і спортивну – облаштовуємо футбольні поля, відкриваємо нові стадіони, спортивні школи, встановлюємо спортивні майданчики в парках та зонах відпочинку», – наголосив Віталій Кличко.

Також наприкінці минулого року отримано позитивний висновок експертизи для створення у Гідропарку «Міста Спорту» – дитячої академії з футболу на 200 місць. Саме там планують згодом проводити великі футбольні змагання. Для цього побудують два стандартних поля з футболу, бейсбольне поле, рекреаційний центр та критий манеж для міні-футбольного поля.

Репетицією чемпіонату світу може стати турнір із міні-футболу на Кубок мера Києва – 2019 за участю команд Великобританії, Швейцарії, Ірландії, Молдови та України, який заплановано на 24-26 травня цього року.

Під час зустрічі Філіп Джуда – президент всесвітньої федерації міні-футболу та Зорица Хофман – генеральний секретар всесвітньої федерації міні-футболу вручили меру Віталію Кличку золоту бутсу.

Нагадаємо, літом 2018 року Київ прийняв чемпіонат Європи з міні-футболу. Тоді 20 найкращих збірних Європи та їх вболівальники змогли оцінити якість проведення таких турнірів в столиці. За підсумками турніру «Гідропарк-Арену» визнано одним із найкращих у Європі стаціонарних стадіонів для масового аматорського міні-футболу. А територію Долобецького острову та міській пляж «Венеція» – найкращою рекреаційною зоною, де відбувалися подібні заходи в європейських столицях. Саме вдале проведення Євро-2018 дозволило Києву подати заявку на проведення чемпіонату світу з міні-футболу в 2021 році.

Також навесні минулого року в столиці України відбувся фінал Ліги чемпіонів УЄФА, за підсумками проведення якого керівництво УЄФА назвало київський фінал – одним із найкращих щодо організації всіх заходів цієї масштабної події.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]