Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів. Після спілкування в мерії влаштував гостям екскурсію Володимирською гіркою

10 травня 2022 року, 21:57

Сьогодні має бути єдина позиція Європи щодо відмови від російських енергоресурсів, якими росія довго шантажувала країни ЄС і перетворила газ та нафту в політичний інструмент. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів – Анналеною Бербок та Вопке Гукстрою.

«Зустрівся сьогодні з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів – Анналеною Бербок та Вопке Гукстрою. Під час спілкування я підкреслив, що сьогодні має бути єдина позиція Європи щодо відмови від російських енергоресурсів. Якими росія довго шантажувала країни ЄС і перетворила газ та нафту в політичний інструмент», – написав Віталій Кличко.

Мер Києва подякував європейським партнерам за підтримку і допомогу. Фінансову, зброєю, політичну. Зокрема, за підтримку Німеччиною європейських прагнень України та її повного членства в ЄС. Таку позицію озвучила в Києві міністр закордонних справ ФРН.

«Також важливо те, що Німеччина, як заявила пані Бербок, надасть Україні всебічну підтримку в розслідуванні воєнних злочинів, що чинить росія в Україні. Злочини росії проти людяності мають бути покарані! Міністру закордонних справ Нідерландів, зокрема, подякував і за те, що, разом з Німеччиною, його країна надасть Україні важке озброєння, зокрема, гаубиці”, – зазначив Віталій Кличко.

Після спілкування в мерії Віталій Кличко влаштував європейським друзям невелику екскурсію – вони всі разом прогулялися Володимирською гіркою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]