Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з Послами Японії та Ірландії в Україні та обговорив подальшу підтримку Києва й України

31 січня 2023 року, 19:49

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудо Кунінорі та Першим Надзвичайним і Повноважним Послом Ірландії в Україні Тересою Гілі. Та обговорив з дипломатами подальшу підтримку й допомогу Києву та Україні. Про це Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудо Кунінорі та Першим Надзвичайним і Повноважним Послом Ірландії в Україні Тересою Гілі. Розповів про ситуацію в Києві та Україні, про збитки, завдані російськими ракетними обстрілами об’єктам критичної інфраструктури столиці та житловому фонду. Обговорили також те, яка допомога нам потрібна для якнайшвидшого відновлення. До речі, місто Кіото, що є побратимом Києва, минулого року надало понад 500 тисяч євро на відновлення Києва. А в січні 2023-го ми отримали останні партії гуманітарної допомоги – 3 тисячі ковдр і 60 тисяч хімічних грілок. Пан Посол Мацуда Кунінорі сьогодні особисто передав мерії частину цієї допомоги. А також запевнив, що згодом влада Японії планує передати Києву мобільні системи для очистки води та цистерни для води», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що Посол Ірландії в Україні пані Тереса Гілі висловила впевненість, що Україна обов’язково переможе в війні, розв’язаній росією, та вже невдовзі стане членом ЄС. І зазначила, що для Ірландії є честю допомагати українським біженцям.

Також пані Посол запевнила, що хоч Ірландія і не надає військової допомоги Україні, політично Київ та Україна мають повну підтримку.

«Сподіваюся цей рік принесе Україні перемогу», – наголосила Тереса Гілі.

Віталій Кличко подякував партнерам за допомогу та отримав запрошення відвідати Японію й Ірландію для переговорів з бізнесом та владою про післявоєнну відбудову Києва.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]