Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з українськими та німецькими студентами, які працюють над спільним проектом з геодезії та лазерного сканування

12 квітня 2019 року, 13:10

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся зі студентами з університету прикладних наук Йаде (Ольденбург) та Київського будівельно-архітектурного університету. Студенти представили Київському міському голові проект, над яким спільно працюють – моделювання будинків і пам'ятників Києва, а також показали лазерний сканер, за допомогою якого здійснюють таку роботу.

«Я радий, що ви маєте можливість повчитися один в одного, обмінятися знаннями, досвідом, краще дізнатися про іншу культуру. Студентські роки – це найкращий час, щоб відкривати для себе нові горизонти! До того ж, ви освоюєте такий непростий, але важливий напрям навчання. Дрони, віртуальна реальність, лазери, штучний інтелект, 3d-друк і сканування – новітні технології будівництва та архітектури майбутнього, що вже сьогодні застосовуються на провідних будівельних виробництвах та підприємствах. Коли я був у вашому віці, це звучало як фантастика!» – зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що нещодавно і в Києві використовували унікальну технологію – 3D принтер – для створення пам’ятника українському богатирю Іллі Муромцю. Щоб прискорити процес, який міг зайняти кілька років, талановитий скульптор Володимир Журавель застосував відповідну технологію.

Як зауважив Київський міський голова, сфера, у якій працюють студенти, – трьохвимірні моделі, віртуальна та доповнена реальність пам’яток архітектури – є важливою для збереження об’єктів культури і мистецтва міста. А також для проведення  реставраційних робіт, охоронних заходів і розвитку туристичного потенціалу Києва.

Із 7 до 13 квітня група німецьких студентів з університету прикладних наук Йаде (Ольденбург) разом зі студентами Київського будівельно-архітектурного університету беруть участь у спільному проекті у сфері геодезії та лазерного сканування за напрямком «Геодезія та землеустрій». Щорічний проект з обміну працює з 2014 року. Проект спрямований на посилення міжкультурної взаємодії, пошук нових друзів і посилення співпраці між двома університетами.

Завершать свою роботу студенти уже в Німеччині, де представлять фінальну версію. Також під час зустрічі і спілкування, що відбулося в столичній мерії, студенти презентували Віталію Кличку альбом цікавих дипломних робіт студентів Київського будівельно-архітектурного університету та модель приміщення університету.

Віталій Кличко зустрівся з українськими та німецькими студентами, які працюють над спільним проектом з геодезії та лазерного сканування

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]