Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся зі співголовою групи підтримки України в Конгресі США Браяном Фітцпатріком

06 вересня 2021 року, 18:56

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся зі співголовою групи підтримки України в Палаті представників Конгресу США Браяном Фіцпатріком, який перебуває з візитом в Україні.

Віталій Кличко подякував конгресменові за послідовну підтримку України американськими партнерами. Зокрема, в ухваленні рішень щодо поставок в Україну летальної зброї, яка вкрай необхідна в умовах боротьби з російською агресією. А також – за підтримку у втіленні Україною необхідних реформ.

«Ми знаємо вас як хорошого друга України і високо цінуємо ваші зусилля щодо розвитку конструктивних відносин між США та Україною. Я хочу особливо подякувати за те, що ви спрямовували зусилля Конгресу, аби передати Україні протитанкові ракети Javelin», – сказав мер Києва.

Також Віталій Кличко відзначив допомогу Браяна Фітцпатріка у створенні Національного антикорупційного бюро України.

«Я знаю, що ви були співробітником ФБР і маєте великий досвід боротьби з корупцією. Ми цінуємо американську підтримку процесу реформ в Україні. На жаль, цей процес відбувається нерівномірно і не так швидко, як хотілося б. Насамперед, ми змінюємо систему управління – застарілу, неефективну і корупційну. Тому розуміємо, що нам не обійтись без допомоги надійних партнерів, одним з яких є Сполучені Штати, – підкреслив мер Києва. – В умовах, коли нам доводиться захищати свою свободу, протидіяти пропаганді й інформаційним маніпуляціям з боку російського агресора, найкращою відповіддю буде успішний економічний розвиток нашої держави і високий рівень життя українців», – зазначив він.

Віталій Кличко, який очолює Асоціацію міст України, також розповів про реформу децентралізації та виклики, з якими сьогодні стикається місцеве самоврядування.

У свою чергу Браян Фітцпатрік розповів про свою діяльність у Конгресі та запевнив у непохитності підтримки та подальшої допомоги США Україні.

«Дуже важливо, що Україна має двопартійну та двопалатну підтримку, ми і надалі готові підтримувати вашу країну», – сказав він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]