Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до керівництва столичної поліції щодо дій правоохоронців на Микільській Слобідці

25 жовтня 2021 року, 16:52

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до керівництва поліції міста Києва щодо дій правоохоронців на Микільській Слобідці. Там сьогодні поліція відтіснила працівників «Муніципальної охорони» та представників громади, аби створити коридор для проїзду будівельної техніки на майданчик будівництва, проти якого виступає громада.

«Звертаюся до керівництва поліції столиці публічно пояснити такі дії правоохоронців та надати їм правову оцінку. Чому поліція відтісняла «Муніципальну охорону», спричинила сутички з активістами і розблокувала проїзд на будмайданчик, фактично відстоюючи інтереси забудовника? Вже простежується системність у таких діях. Бо, практично, так все виглядало і на вулиці Обсерваторній, 6 – коли забудовник зносив садибу Барбана», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що міська влада вимагає від правоохоронців припинити зухвалі дії забудовника щодо громади столиці. Притягнути до відповідальності винних в провокуванні ескалації та в бездіяльності щодо захисту громадян. А також зупинити здійснення будівельних робіт на Микільській Слобідці.

«Місто не надавало дозвільних документів на це будівництво, а громада виступає категорично проти нього. Забудовник же нехтує інтересами міста та громади і повинен теж нести за це відповідальність!» – наголосив Віталій Кличко.

Віталій Кличко звернувся до керівництва столичної поліції щодо дій правоохоронців на Микільській Слобідці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]