Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до киян: Всі, хто готовий захищати своє місто, вступайте до лав тероборони!

24 лютого 2022 року, 20:56

Мер Києва Віталій Кличко провів онлайн-брифінг, звернувся до киян і розказав, яких дій вживає міська влада в умовах російської військової агресії. А всіх, хто готовий захищати своє місто закликав, вступати ло лав тероборони!

«Друзі! Дорогі кияни, українці! Інформую вас про ситуацію в Києві та дії міської влади. Які ми здійснюємо в координації з державними органами влади, Збройними силами, правоохоронцями. Сьогодні Україна під вогнем агресора. Безкарність і люта ненависть диктатора вилилася у війну в центрі Європи. У багатьох регіонах України тривають криваві атаки агресора. Гинуть наші воїни, які героїчно обороняють нашу землю. Гинуть мирні люди. Нашу державу намагаються буквально знищити. Але здаватися ніхто не буде!», – наголосив мер Києва.

Він зазначив, що міська влада у Києві робить все, щоб тримати ситуацію під контролем.

«Я знаю, як усі хвилюються і слідкують за новинами, Але важливо зараз – не піддаватися паніці! Столична влада забезпечує функціонування критичної інфраструктури міста. Інфраструктури житлово-комунального господарства. Громадський транспорт – на маршрутах, метро їздить. Проїзд зараз – безкоштовний. Але закликаю користуватися громадським транспортом тільки тих, хто працює на стратегічних підприємствах міста. І їде на роботу або з роботи. Всі інші – ще раз звертаюся – залишайтеся, будь ласка, вдома. Та за сигналу тривоги – слідуйте в укриття!», – сказав Віталій Кличко

І додав, що міська влада в Києві робить все, щоб захистити місто і киян.

«Саме задля безпеки киян та протидії можливим провокаціям, відсьогодні – з 22-ої години ми запроваджуємо в Києві вимушений, але необхідний крок. Комендантську годину. Бо, нагадаю, в Україні діє воєнний стан. Діятиме комендантська година з 22:00 до 7:00. Громадський транспорт під час коменданської години працювати не буде. Але всі станції метрополітену – під час тривоги – доступні для людей у будь-який час доби. – Щоб пересидіти небезпеку», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер попросив всіх зрозуміти серйозність ситуації і дотримуватися правил, які сьогодні діють у місті.

«З огляду на комендатську годину, повертайтеся  додому вчасно. За крайньої потреби пересування містом в комендантську годину, – зокрема, працівникам змін підприємств критичної інфраструктури, – обов’язково треба мати при собі документи, що посвідчують особу», – сказав він.

Також Віталій Кличко нагадав, що на в’їздах до Києва, на контрольно-пропускних пунктах місто обладнує захисні споруди. Тому в’їзд в місто може бути ускладненим.  Але не закритим!

«Зазначу, що сьогодні дуже багато дезинформації, яку масово розповсюджують з метою посіяти паніку. Це – теж частина війни Росії проти України. Тому, довіряємо тільки інформації з офіційних джерел! І будь ласка, не поширюйте інформацію про пересування наших військових та авіації», – наголосив Віталій Кличко.

Також він звернувся до всіх, хто готовий захищати своє місто і свої сімʼї!

«Вступайте до лав територіальної оборони! Зараз ця процедура максимально спрощена. Телефони на ресурсах, в тому числі, і в соцмережах, Тероборони та Департаменту муніципальної безпеки. Приходьте і долучайтеся. Будемо разом захищати своє місто!», – сказав мер Києва.

Також він подякував партнерам, які сьогодні підтримують Україну.

«Я хочу подякувати партнерам, які сьогодні підтримують Україну. – Запроваджують санкції проти Росії, надають Україні зброю та іншу допомогу. Тільки спільними і сильними зусиллями можна зупинити величезну загрозу, що нависла над Європою і всім демократичним світом! Дякую за увагу! Зберігаємо витримку! Дотримуємося правил, які диктує ситуація. Ми повинні вистояти! Слава Україні!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]