Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до уряду надати ліжковий фонд та медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у Києві

09 жовтня 2020 року, 12:15

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Прем’єр-міністра України і міністра охорони здоров’я надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у столиці. Про це мер повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Місто зробило все можливе, аби медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми діємо на випередження. І поступово збільшували кількість ліжок для прийому хворих, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні це понад 2,5 тисячі ліжок у 20 медзакладах столиці. Заповненість цих ліжок – вже понад 70%», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що наразі збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. Так, на сьогодні у стаціонарах столичних медзакладів лікуються 1675 хворих на коронавірус, із них 36 дітей. 338 пацієнтів – у важкому стані, 527 – отримують кисневу підтримку, 46 – під апаратами ШВЛ. Іще 140 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус. Пневмонію у столичних медзакладах лікують 574 хворих.

Віталій Кличко підкреслив, що з такою динамікою захворюваності місць у комунальних медзакладах уже дуже скоро не вистачатиме.

«Я звертаюся до Прем’єр-міністра і до міністра охорони здоров’я виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у Києві. Йдеться про заклади Національної академії медичних наук, МОЗу та відомчі медзаклади. Ці заклади, підкреслю, знаходяться в столиці. І не можуть залишатися осторонь та не надавати киянам необхідну допомогу», – зазначив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]