Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Війна вкотре показала важливість жіночого лідерства – Марина Хонда (+фото)

29 листопада 2022 року, 14:17

Під час війни українські жінки вкотре показали, що не бояться труднощів і готові робити все можливе задля перемоги. Таку думку висловила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час 6-го Українського жіночого конгресу «Цінності під час війни».

По-перше, як розповіла Марина Хонда, багато жінок захищає Україну в лавах Сил оборони на рівні з чоловіками. Близько 5000 жінок, за інформацією Міноборони, зараз перебувають на передових позиціях фронту.

Окрім того, саме завдяки синергії роботи жінок, які здебільшого взяли на себе частину роботи в тилу, та чоловіків, багато з яких пішли на фронт, Україна і змогла вистояти.

«Коли росіяни підійшли до Києва, більше 90% жінок, що працюють у соціальній сфері міста, залишилися на місцях. Бо розуміли, що на них лежить величезна відповідальність. Із початку вторгнення наші соціальні працівниці продовжували допомагати тим, хто потребує сторонньої підтримки: особам із інвалідністю, самотнім літнім людям. Жінки допомагали евакуйовувати мешканців малозахищених категорій, волонтерили, допомагали нашим Збройним Силам і ТРО. Разом із тим багато чоловіків відправилися захищати нашу країну на фронт. Завдяки всьому цьому нам і вдалося вистояти в найскладніший час», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що на сьогодні близько 100 тисяч киян боронять Україну у складі Сил оборони.

Шостий український жіночий конгрес із теми «Цінності під час війни»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]