Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Військовослужбовців і волонтерів, які з 24 лютого наближають перемогу України над країною-агресором, нагороджуватимуть медаллю «Честь. Слава. Держава»

10 листопада 2022 року, 16:28

У Київській міській раді внесли зміни до Положення про медаль «Честь. Слава. Держава» з метою удосконалення та приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України порядку нагородження.

Як зазначив депутат Київської міської ради Ігор Хацевич, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України всі українці, в міру своїх можливостей, докладають максимум зусиль для оборони рідної землі.

«Значна кількість киян беруть участь у захисті територіальної цілісності України. Вони перебувають у районах проведення бойових дій та наближають перемогу нашої країни над агресором. Проте наразі в Положенні про медаль «Честь. Слава. Держава» не передбачено можливості нагородження киян, які беруть участь у захисті територіальної цілісності України в районі проведення воєнних дій із 24 лютого 2022 року, а також киян-волонтерів, які надають волонтерську допомогу в районі проведення воєнних дій або сприяли обороні столиці та прилеглих районів Київської області, які зазнали тимчасової окупації рф», – зазначив Ігор Хацевич.

Він додав, що у зв’язку з вище вказаним було внесено зміни до Положення про медаль «Честь. Слава. Держава» задля можливості нагородження медаллю за мужність, патріотизм, високу громадянську позицію, героїзм, бойові заслуги у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України киян-військовослужбовців і волонтерів, які здійснили вагомий внесок у процес оборони нашої країни та захисту її територіальної цілісності з часу повномасштабного вторгнення рф.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]