Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Водіїв закликають не залишати авто вздовж доріг – це заважає прибирати сніг

07 березня 2018 року, 19:03

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян звернувся до водіїв із проханням прибрати та не залишати транспортні засоби обабіч доріг. За його словами, це перешкоджає роботі снігоприбиральної техніки та очищенню проїжджих частин і пішохідних зон.

«Через снігопад рух дорогами було ускладнено. Уся наявна спецтехніка працювала цими днями, місто чистили регулярно, однак і сніг не вщухав. Нам довелося залучати евакуатор, щоб переставляти ті авто, які водії залишали буквально посеред дороги. Звичайно, це створювало перешкоду та сповільнювало і без того дуже повільний рух столичними дорогами. На вихідних ситуацію дещо виправили, і це дозволило досить швидко очистити основні дороги. Зараз маємо обледеніння, ситуацію ускладнює те, що вночі температура повітря знижується, а вдень – зростає. Але найбільшої незручності нам завдають припарковані де завгодно авто – така халатність коштує нам і часу, і якості прибирання», – розповів Дмитро Давтян.

Він зауважив, що проти таких недобросовісних водіїв зараз практично немає законних важелів впливу.

«Відчутні штрафи, вважаю, зробили б наших водіїв більш відповідальними, але поки що можемо апелювати лише до їхнього людського розуміння», – підкреслив заступник голови КМДА.

Разом із тим, він наголосив, що за вихідні комунальні та дорожні служби мають прибрати сніг із другорядних вулиць і проїздів, а також очистити придорожні зливоприймачі.

«Хочу вірити, що новий тиждень ми зустрінемо і з кращою погодою, і з чистішими вулицями», – висловив сподівання Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]