Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Антиросійська резолюція ПАРЄ має на меті створення міжнародного кримінального трибуналу стосовно керівництва російської федерації за військові злочини, які вчиняються на території України

29 квітня 2022 року, 8:53

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила другу поспіль антиросійську резолюцію з метою негайного створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу стосовно вищого керівництва російської федерації за військові злочини, які вчиняються на території України. 

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час робочого візиту до Страсбурга (Франція) висловив слова підтримки українській постійній делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, яка два дні поспіль відстоювала антиросійські резолюції.

«Парламентська асамблея Ради Європи називає війну російської федерації проти України «безпрецедентною атакою на мир, безпеку та міжнародне право». Кожен випадок злочинних дій з боку росії має бути не просто розслідуваний на міжнародному рівні, але й його винуватці, від безпосередньо виконавців до найвищого керівництва, мають бути притягнуті до відповідальності. Те, що робить сьогодні росія на території України називається простим і водночас страшним словом геноцид. Дякую українській постійній делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, яка два дні поспіль доводила нашим європейським колегам на простих та промовистих, але не менш страшних від того прикладах, що там де ступає нога російського солдата, там відбувається геноцид та військові злочини. Також дякую нашим польським колегам, які сьогодні змогли відстояти цю резолюцію під час доповіді», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що воєнні злочини проти людства та геноцид українського народу мають бути суворо покарані.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]