Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Київська міська рада та Сакребуло Тбілісі обміняються досвідом з нагальних питань та розвитку інфраструктури

04 червня 2021 року, 16:10

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко провів онлайн зустріч з головою Комітету з управління майном, фінансів і бюджету Тбіліської міської ради, членом міської муніципальної асамблеї міста Тбілісі Отаром Гріголією.

Під час зустрічі представники муніципалітетів обговорили питання щодо роботи міських рад, участь містян у засіданнях ради, вплив мешканців Тбілісі та Києва на прийняття рішень міською владою, умови для розвитку малого та середнього бізнесу між країнами. Тбіліська сторона також зацікавлена в обміні досвідом у питаннях розвитку сучасної транспортної інфраструктури.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко розповів, що за п’ять років для розвитку велоінфраструктури у столиці зроблено багато і місто не зупиняється на досягнутому.

«На сьогодні вже понад 100 кілометрів веломаршрутів побудовано. У найближчі роки планується ще 240 кілометрів. Вони будуються комплексно, починаючи з об’єднання маршрутів і закінчуються створенням сучасної інфраструктури, паралельно з проведенням капітального ремонту доріг, побудовою велопарковок та встановленням спеціальних світлофорів. І це цілеспрямована міська політика, яка розпочалася ще з 2016 року», – сказав Володимир Бондаренко.

Як зазначив голова Комітету з управління майном, фінансів і бюджету Тбіліської міської ради, член міської муніципальної асамблеї міста Тбілісі Отар Гріголія, у Грузії особливі відносини з Україною.

«Нам цікава співпраця з вашою країною, оскільки ми бачимо як вона розвивається. Поки мова йде не про великі компанії, а про малий і середній бізнес. Також ми зацікавлені в обміні досвідом у сфері створення сучасної інфраструктури, розвитку велодоріг та прокатних станцій для самокатів та велосипедів. Також не менш важливим є те, що грузини позитивно ставляться до українців – це підтверджується популярністю Грузії як туристичного напрямку, у цій сфери ми готові ділитися своїм власним досвідом», – зазначив Отар Гріголія.

Володимир Бондаренко підкреслив, що народи України і Грузії давно об'єднують дружні зв'язки, разом з цим особливого значення набуває українсько-грузинське співробітництво в освітній, культурно-гуманітарній та туристичній сферах.

«Ми зацікавлені в обміні делегаціями з метою вивчення передового досвіду у сфері управління муніципальної власності, туризму та спорту. Запрошуємо представників з Тбілісі долучитися до участі у Київському інвестиційному форумі, який пройде восени у Києві», – зазначив Володимир Бондаренко.

Довідка. Угода про встановлення дружніх зв'язків між містами Тбілісі та Києвом була підписана 29 травня 1999 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]