Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Кожний державний службовець – це обличчя столиці і держави!»

24 березня 2017 року, 16:12

У Києві з успіхом завершився спеціалізований короткостроковий навчальний курс «Діловодство та ділове мовлення», запроваджений для новопризначених працівників міської і районних державних адміністрацій. Перших 70 слухачів курсу ознайомили з сучасним правописом української мови та найостаннішими вимогами до оформлення документів. Сьогодні, 27 березня, в Колонній залі столичної мерії керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко привітав слухачів із закінченням курсу та урочисто вручив їм сертифікати про підвищення кваліфікації.

«Будь-який державний службовець, який у процесі своєї діяльності контактує з громадянами, є представником міста. Тому, службовці мають обов’язково не тільки  використовувати державну мову, але й протидіяти її дискримінації. Як театр починається з гардеробу, так будь-яка державна установа починається з першої людини, яку ви зустріли на вході. Кожний державний службовець – це обличчя столиці та держави!», – наголосив Володимир Бондаренко.

Таке навчання ініційовано в рамках Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів Києва на 2015-2020 роки, яку ухвалила Київрада в 2015 році. Згідно з нею також посилено систематичний контроль за дотриманням мовного законодавства при веденні ділової документації структурними підрозділами КМДА. Основна мета – зміцнити статус української мови як державної, підтримати її всебічний розвиток у всіх сферах суспільного життя, виховати любов і шанобливе ставлення до неї.

Керівник апарату КМДА також додав: «Аналізуючи результат, ми бачимо, що обрали правильний шлях, тому що ця концепція показала себе робочою та потрібною для столиці. Тому, звичайно, ми будемо продовжувати цей спецкурс і в майбутньому».

Спецкурс відбуватиметься щоквартально на базі Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Організатори курсу – фахівці Управління документообігу та аналізу службової кореспонденції КМДА і Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», які входять до профільного сектору створеної торік міжвідомчої робочої групи з питань реалізації цієї концепції.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]